Başkan Büyükkılıç: “Öğrencilerimize yüzde 25 indirim yapalım”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Abdullah Gül Üniversitesi’nde “Erciyes Senin, Dağını Keşfet Konferansı”na konuşmacı olarak katıldı.

GÜNCEL 22.02.2024 15:43:58 77 0
Başkan Büyükkılıç: “Öğrencilerimize yüzde 25 indirim yapalım”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Abdullah Gül Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi. AGÜ Çelik Bina Konferans Salonu’nda ‘Erciyes Senin, Dağını Keşfet’ sloganıyla gerçekleşen Erciyes Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Başkan Büyükkılıç, gençlere özel birbirinden önemli hizmetleri öğrencilerle paylaştı.

Kayseri’yi müzeler ve kütüphaneler şehri yapmak için gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, millet bahçesi içerisinde gençlere özel devasa kütüphanenin tamamlanmak üzere olduğunu, yakın zamanda hizmet vereceğini söyledi. Büyükkılıç, kütüphanelerde çay, çorba ve internetin de ücretsiz olduğunu anımsattı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Kariyer Merkezi ile tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaptıklarını söyleyerek, ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşım, kırtasiye, burs verdiklerini, kirada ikamet eden öğrencilerin su faturalarının yüzde 50’sini Büyükşehir Belediyesi olarak ödediklerini belirtti.

“Öğrencilerimize yüzde 25 indirim yapalım”

Spor A.Ş. tesislerinde öğrencilere yüzde 25 indirim yaptıklarını söyleyen Büyükkılıç, “1 Mart’tan itibaren sosyal tesislerimizde öğrencilerimize yüzde 25 indirim yapalım. Sizi seviyoruz, canımız, ciğerimiz gibi görüyoruz” dedi.

Akıllı şehircilik konusunun günün koşulları gereği olmazsa olmaz olarak tanımlandığına değinen Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. Yeni dönemde gençlere ulaşımda desteklerinin süreceğini ifade eden Büyükkılıç, ihtiyaç duyulan bölgelerde gece seferleri eklemek suretiyle 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti vereceklerini ve raylı sistem ulaşımında ‘gittiğin kadar öde uygulaması’ ile yeni bir ücretlendirme sistemini de hayata geçireceklerini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı