Başkan Gürkan, esnafla bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile birlikte hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini ziyaret edip esnaflarla bir araya geldi.

YAŞAM 26.02.2024 16:48:17 128 0
Başkan Gürkan, esnafla bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmete giren Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini ziyaret edip esnaflarla bir araya geldi.

Görevinin vatandaşların işlerini kolaylaştırmak olduğunu belirten Başkan Gürkan  “Ticaretle uğraşan vatandaşımızın ticaretini kolaylaştırmak daha helal ve karlı kazançlar sağlamaları için imkanlar sunmak. Bu alana Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezini yaparken yanı başına Lisanslı Soğuk Hava Deposunu yaptık. Bu alan seçilirken alt kısımda Kuzey Çevre Yolu ve üst kısımda ise Kuzey Kuşak yolu geçmektedir. Ulaşım arterlerinin merkezlerinde kayısı ticareti ile uğraşan gerek üreticiden gelecek olan kayısı gerekse de il dışına gönderilecek olan kayısı için lojistik anlamda en uygun alana, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi inşa edildi” açıklamasında bulundu.

“Büyükşehir Belediyesi olarak Kuyumculara, Tekstilcilere, Ayakkabıcılara, Telefonculara, Kaynakçılara, Demircilere, Kasaplara, Balıkçılara ve Sivil Toplum Örgütlerine, Basın Yayın Kuruluşlarına bütün kurum ve kuruluşların hepsine imkan tanıdık işyerleri ile konteyner çarşılar kurduk ve teslim ettik” diyen Başkan Gürkan sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

 "6 Şubat depremlerinde eski buğday pazarının yıkılması ve hasar görmesi sonrasında oradaki esnafların yeni yapmış olduğumuz buğday pazarında yer almamalarına rağmen belediye olarak iş yerlerini satın aldık ve o esnaflarımıza meclis kararı ile 2024 yılı sonuna kadar ücretsiz ticaret yapma imkanı verdik. Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde iş yeri alamayan esnaflarımız da var onları sokakta bırakacak değiliz. Ancak dükkan satın alan esnafımız ile almayan esnafımız arasında da bir denge oluşturacağız. Esnafımız ile kısa bir süre sonra bir toplantı yapacağız. Esnafımızın taleplerini dinleyeceğiz ve bu talepler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: başkan gürkan esnafla bir araya geldi