Başkan Soyer: “Bu zor dönemde yine İzmir’e iş düşüyor”

Yerel Yönetimler Toplum Bilimleri Araştırma Geliştirme Derneği temsilcileri, Başkan Tunç Soyer’i ziyaret ederek, yeni dönemde de görevine devam etmesini istediklerini açıkladı.

YAŞAM 29.12.2023 10:52:19 73 0
Başkan Soyer: “Bu zor dönemde yine İzmir’e iş düşüyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yerel Yönetimler Toplum Bilimleri Araştırma Geliştirme Derneği Başkanı Yüksel Kaya ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Heyet, Başkan Tunç Soyer’e İzmir’e kattığı değerler için teşekkür etti. Dernek temsilcileri Başkan Soyer’in yeni dönemde de aday gösterilerek görevine devam etmesini istediklerini aktardı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Soyer, “5 yıl önce göreve başladık. Daha çok şey var yapmak istediğimiz. Hikayeyi başka yere çekmek istiyoruz. Yaptığımız hiçbir şeyi sadece İzmir için yapmadık. Her şeyi aslında Türkiye’ye örnek, model olsun diye yaptık. Şimdi de bu zor dönemde yine İzmir’e iş düşüyor.” dedi.  

Başkan Soyer konuşmasında sosyal demokrasi vurgusunda da bulundu. Şu anda dünyanın da Türkiye’nin de ihtiyacı olanın sosyal demokrasiden yana bir perspektif olduğunu belirten Soyer, şöyle konuştu:

“İklim kriziyle mücadele için de böyle, yüksek enflasyonla mücadele için de böyle, adaletsizlikler, haksızlıklar, özgürlüklerin sınırlanması için de böyle. Popüler ve otoriter iktidarların karşısında sadece panzehir sosyal demokrasi ve sol değerlerdir. ” ifadelerini kullandı. 

Hibya Haber Ajansı