Başkan Soyer: Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5 yıllık görev süresini düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

GÜNCEL 25.03.2024 18:04:56 45 0
Başkan Soyer: Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şato Kütüphanesi’nin bahçesinde düzenlediği basın toplantısı ile 2019- 20124 dönemindeki 5 yıllık icraatlarını anlattı ve bu döneme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Biyolojik sınırlarımı zorlayarak çalıştım

10 yıl Seferihisar’da, 5 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çok severek, büyük bir aşkla çalıştığını ve güzel işler yaptığını ifade eden Başkan Soyer, “Toplam 20 gün izin kullanmışım. Senede 4 gün demek. Bu süre boyunca günde 6 saatten fazla uyumadım. Her sabah saat 8’e 10 kala belediyeye giriş yaptım. Çıkış saatimiz 21.00 oldu, 22.00 oldu. Mutlaka belediyeye en önce ben geldim. Vicdanım rahat. Eksik, yanlış, kusurlu olanlar bulunabilir ama ben vicdanen kendi biyolojik sınırlarımı zorlayarak bunları yaptım” diye konuştu. 

Buca Metrosu vadettiğimiz tarihten önce bitecek

Yatırım, ulaşım ve raylı sistem çalışmaları üzerinden rakamlar veren Başkan Soyer, “Ulaşım sistemine sübvansiyonu ne olmuş? İki misline çıkarmışız. 2019’da bütçe içindeki payı yüzde 12, şu an neredeyse iki katı, 6 milyar liraya çıkmış. Bu hayat pahalılığında insanların mağduriyetini hafifletebilmek için yapabildiğimizin maksimumunu yapmaya gayret ettiğimizde geldiğimiz durum bu. Raylı sistemlerde çok yol aldık. 3 raylı sistem inşaatını aynı anda yürüttük. Narlıdere Metrosu 283 milyon euro ile bitti. Çiğli Tramvayı 187 milyon euroyla bitti. Buca Metrosu için 490 milyon euro kredi bulduk. 36 metrede fore kazıklar bitti, TBM başladı. Vadettiğimiz tarihten önce bitecek Buca Metrosu. Buca Metrosu sadece İzmir tarihi değil, Türkiye tarihi değil, dünya tarihinin en rantabl metro projelerinden biridir. Bununla İzmirli olarak iftihar ediyoruz" dedi.

Hibya Haber Ajansı