Başkan Yavaş: ''Biz hükmetmeye gelmedik, hizmet yapmaya geldik''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın Yenimahalle Batıkent’teki Seçim Koordinasyon Merkezi halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

GÜNCEL 12.02.2024 09:02:53 58 0
Başkan Yavaş:

Başkan Yavaş, aynı gün Altındağ ve Yenimahalle Batıkent’te Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) hizmete açtı. 

“5 yıl geçti. Hesap vermeye geldik.” sözleriyle konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Hesap nasıl verilir? Hesap sandıkta verilir. İnsanlar sizden memnun mu, bunu sandıkta anlarsınız. Eğer hiç kimseyi ayırmazsanız, dürüst belediyecilik yaparsanız, vatandaştan yana çalışırsanız, sandıktan çıkarsınız. Böyle yapmazsanız sokakta dahi gezemezsiniz.” dedi.

Beş yıl boyunca kendisine güvenen Ankara halkının başını öne eğdirecek hiçbir işin içerisinde olmadıklarını vurgulayan Yavaş şunları söyledi:

“Bütün kötü propagandalara, iftiralara rağmen bizlere güvendiniz ve görev verdiniz. Allah'a çok şükür 5 yıl geçti, bugüne kadar sizlerin başını eğdirecek, utandıracak hiçbir işin içerisinde olmadık. Tam tersine yaptığımız çalışmalarla sizler bize destek oldunuz. İnşallah aynen, Ankara'ya dürüst, şeffaf bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Yavaş, 2019 yerel seçimleri öncesi kendisine yönelik “İşçileri çıkaracak” iftiralarına değinerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir tane işçiyi işten çıkarmadık. Alın teriyle çalışan herkes bizim mesai arkadaşımızdır dedik. Ancak kendileri ne kadar gariptir ki işbaşına gelir gelmez 2019 yılında kendi partililerini dahi hepsini işten attılar. Şimdi diyorlar ki ‘İşçiye biz sahip çıkacağız.’ Ankara Büyükşehir Belediyesinin işçilerine sahip çıkacaklarmış. Sendikaları dahi yok. Sendikası olmayanların, işçi haklarından bahsetmesi mümkün değildir.”

 “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler kendinden olmayana hizmet etmez.” yönünde bir açıklama duyduğundan bahseden Yavaş, “Önceki yıllarda ‘En fazla oy verene önce hizmet yapacağız’ diyenleri duymadık mı? Bu anlayışın tümünü ortadan sildik. En önemlisi dürüst çalışmak suretiyle çalmadan da çalışılabileceğini gösterdik. Bugüne kadar hiçbir personelimiz savcılık yolu görmemiştir. Dürüst yönetilebileceğini gösterip, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik, darısı Türkiye’nin başına.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı