Başkan Yavaş: “Bu belediyecilik anlayışı Türkiye’ye model olacak”

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Etimesgut ilçesine kazandırılan parkın açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 16.03.2024 22:43:31 82 0
Başkan Yavaş: “Bu belediyecilik anlayışı Türkiye’ye model olacak”

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılışta 18 milyon metrekare yeşil alanı Ankara halkına kazandırdıklarını belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönemde 20 milyon metrekare olacak” dedi.

Görev süresi boyunca farklı bir belediyecilik yaptıklarını belirten Başkan Yavaş, “Farklı bir anlayış gösterme imkanım oldu sizlerin sayesinde ve inşallah bu belediyecilik anlayışı Türkiye’ye model olacak. Bizden sonra gelenler de inşallah gerçek belediyeciliğin beton ve asfalttan ibaret olmadığını anlayacak” diye konuştu.

Başkan Yavaş, parkların, insanların yaşam alanları olduğunu belirterek, “Gördüğünüz gibi buralarda ticari hiçbir şey yok. Büyük büyük parkları, devasa paralara yapıp oralara da para tuzağı sayılabilecek bazı şeyleri koymuyoruz. Alan var alamayan var, veren var, veremeyen var” ifadelerini kullandı.

“Kentte yaşayan herkesin her türlü derdine derman olmak durumundayız” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yavaş, “Bu derde derman olmak;  iş dünyası olabilir, esnaf olur, sosyal destek ihtiyacı olanlar olur. Belediyecilikte yaptığın faaliyetlerin tamamında insan olmalıdır. Yani insana yaramayan hiçbir şey proje falan değildir” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı