Başkan Yavaş: “Yeni projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Bağdat Caddesi üzerindeki yoğun trafik akışını düzenlemek için 600 metre uzunluğunda 2 gidiş-2 geliş olarak inşa edilecek katlı kavşağın uygulama projesini hazırladı.

GÜNCEL 12.02.2024 14:53:21 65 0
Başkan Yavaş: “Yeni projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte ulaşım altyapısını güçlendirmek ve trafik problemlerini çözmek için yeni projeleri hayata geçiriyor.

Altgeçit projesinin hazırlandığını sosyal medya hesaplarından duyuran Mansur Yavaş, ”Yeni projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz! Batıkent ve Demetevler bölgesini birbirine bağlayan Bağdat Caddesi üzerinde: 600 metre uzunluğunda kavşak, 2 gidiş-2 geliş olarak uygulama projesi hazır. Nisan 2024’te ihaleye çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle ilçesinde Batıkent ve Demetevler bölgesini birbirine bağlayan, Bağdat Caddesi ile Abdülhak Renda Caddesi kesişiminde bulunan ve mevcutta sinyalize olarak hizmet veren kavşak 600 metre uzunluğunda inşa edilecek.  

Proje kapsamında katlı kavşak yapılması ve altgeçit üzerinde teşkil edilecek kavşak ile Yıldız Sanayi ve OSTİM bölgelerine trafik dağılımlarının daha konforlu hale getirilmesi planlanıyor. Bu sayede trafik kesintisiz hâle getirilerek, Yıldız Sanayi ve OSTİM bölgesine giriş ve çıkışlara neşter vurulmuş olacak. Bölgede yapılacak çalışmaların uygulama projesi hazırlanırken ihalesi ise Nisan 2024’te yapılacak.

Hibya Haber Ajansı