Başkan Soylu: "15 Temmuz Şehitlerimizi Unutursak Kanımız Kurusun"

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü kapsamında Ceylanpınar ilçe protokolü tarafından şehit kabirleri, şehit aileleri ile birlikte ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

15.07.2021 15:34:00 1190 0
Başkan Soylu:

2016 yılının temmuz ayında TSK içinde FETÖ subayları tarafından seçilmiş hükümete askeri darbe yapılmak istendi. Ancak milletin dik duruşu ile darbe başarısız oldu ve püskürtüldü. Eli kanlı terör örgütünün içimize kadar sızdığı 15 Temmuz günü halk Türkiye’nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verdi, 2196 vatandaş ise yaralandı.

Şehitler ve Yakınları Unutulmadı

Kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler Ceylanpınar ilçe genelinde düzenlenen ziyaretler ile anıldı. Sabah saatlerinde düzenlenen kabir ziyareti programına, Ceylanpınar ilçe Kaymakamı Cüneyt Caner, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kalaycı, Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, Emniyet Müdürü Hakan Uzundağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Bilgin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Şengül, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ali Dondurmacı ve Milli Eğitim Müdürü Zeydan Kurt ilçe mezarlığında bulunan Şehit Piyade Er Mehmet Arslan’ın kabrini ziyaret ederek dualar edilip, karanfiller bırakıldı.

Kabir ziyaretinin ardından kanlı darbe girişiminde şehit düşen Ümit Yolcu’nun ağabeyi Bahattin Yolcu’nun evinde şehidin anne ve babası ziyaret edildi. Ziyaret anısına şehit Ümit Yolcu’nun annesine ilçe Kaymakamı Cüneyt Caner, Kur’an-ı kerim ve Türk bayrağı armağan etti. Belediye Başkanı Feyyaz Soylu ise şehit Ümit Yolcu’nun Türk bayraklı posterini armağan etti. Duygu dolu anların yaşandığı şehit ailesi ziyaretinde Kur’an-ı kerim okunarak dualar edildi.

Başkan Soylu, 15 Temmuz Şehitlerimizi Unutursak Kalbimiz Dursun

Her zaman 7/24 şehit ailelerinin emrinde olduğunu belirten Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ‘’Her şehit unutulmaz, tüm şehitlerimizin bizlerde apayrı bir değeri vardır. Fakat 15 Temmuz şehitlerimiz çok farklı, düşman mermileri ile şehit edilmediler. Bizlerin ve milletimizin verdiği vergilerle alınan silahlarla şehit edildiler. O yüzden çok zorumuza gidiyor. Keşke düşmanla karşı karşıya giderken şehit olsalardı. Biz bilirdik ki karşımızda düşman var, düşmanla çarpışırken şehit oldular. Bütün 15 Temmuz şehitlerimiz öyle olmuştur. Şehitlerimizi unutursak kanımız kurusun, Unutursak kalbimiz dursun. Ateş düştüğü yeri yakar. Her zaman 7/24 kapılarımız açık, hiç bir vatandaşa kapılar kapalı olmaz, hele ki siz şehit ailelerine hiç olmaz.’’ ifadelerinde bulundu.