Başkan Soylu, İşçisinin Alın Terinin Hakkını Verdi

Ceylanpınar Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile personelin maaşına ortalama yüzde 28 zam yapıldı.

YEREL 17.01.2021 12:23:00 1373 0
Başkan Soylu, İşçisinin Alın Terinin Hakkını Verdi

“İşçinin alın terinin hakkını vermek insani bir sorumluluktur” diyen Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçe Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, imzalanan toplu iş sözleşmesi ile çalışanlarının alın terini korudu.

Mahalli idarelerde, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında çalışan taşeron işçiler, Nisan 2018’den itibaren belediye şirketlerine geçiş yaptılar. Ceylanpınar Belediyesi bünyesinde çalışan ve 696 KHK ile kadroya geçen 248 işçinin uzun zamandır beklediği toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

Ceylanpınar Belediyesi bünyesinde çalışan 248 şirket personelini temsilen Belediye-İş Sendikası ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi her iki tarafı da mutlu etti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak ile Belediye çalışanlarıyla birlikte meclis odasında bir araya geldi.

Belediye personelinin huzurunda  gerçekleştirilen 3 yıllık toplu iş sözleşmesi kapsamında, birinci yıl en düşük %28,  en fazla %35, 2022 yılı için en düşük ı %25, en fazla %35, üçüncü yıl için ise en düşük  %25, en fazla  %35 olmak üzere toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yapılan toplu sözleşme ile ortalama %28’lik zam yapıldığını belirten Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu,  imzaların atılmasının ardından personeline hitaben yaptığı konuşmada, ‘’Sizler sabahın erken saatlerinde erkenden çıkıp sahada çalışıyorsunuz. Sizin tatiliniz bayramınız hiç yok. Sahada bizim ak yüzümüz sizlersiniz, emeklerinize sağlık” dedi.

Sözleşme kapsamında en düşük ücretin 3.700 TL’nin üzerinde olduğuna vurgu yapan Başkan Soylu, “Gönül ister ki sizlere daha fazlasını verelim. Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz 2020 yılı çok zor geçti. İnşallah önümüzde daha iyi yıllarımı olacak.  Hepimiz biriz, birimiz hepimiziz. Birbirimize kenetlendiğimiz sürece daha mutlu günlere hep birlikte ulaşmayı Yüce Allahtan temenni ediyorum. Rabbim hem sizi hem de bizleri utandırmasın .hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak ise Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’nun duyarlı yaklaşımının toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin aile ortamında geçmesini sağladığını belirterek, “Başta değerli başkanımız olmak üzere şirket müdürümüz ve başkan yardımcılarımız ile  diğer müdürlerimize şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyor, sizler adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye şirket personelinden Temizlik Çavuşu Turgut Çoban da çalışanlar adına söz alarak,  ‘’2014’ten şu ana kadar belediyede çalışıyorum. 3 belediye başkanı değiştirdik. Böyle bir sözleşmeyi bugüne kadar hiç görmemiştik. Allah başkanımızdan razı olsun” dedi.

Turgut Çoban, 45 arkadaşlarının geçmiş yönetimde suçsuz yere işten çıkarıldığını da anımsatarak, “Mahkemeyi kazandılar işlerine döndüler onlar adına başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Feyyaz Soylu’ya ve sendika başkanımız Adam Şıltak’a bütün yönetime minnettarız. Başkanımız bize her zaman ağabey oldu, yanımızda dimdik durdu, alın terimizi korudu” diye konuştu.

Bir başka çalışan Mehmet Geçgel ise ‘’Şu ana kadar toplu sözleşme bile yoktu. Temelini bu dönemde atmış olduk. Emeğimizin karşılığını almak, evimize başımız dik gitmek değerli yöneticilerimiz sayesinde oldu. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Feyyaz Soylu’ya ve sendika Başkanımız Adem Şıltak’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek, duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Haber : Musa KILINÇ