Başkan Soylu’dan Miraç Kandili Mesajı

Bu gece ilahi lütuf ve bereketler barındıran, hikmet ve muştularla gelen Miraç Kandili’ni idrak edileceğiz.

YEREL 10.03.2021 16:10:00 1289 0
Başkan Soylu’dan Miraç Kandili Mesajı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Soylu, mesajında; “Bu gece ilahi lütuf ve bereketler barındıran, hikmet ve muştularla gelen Miraç Kandili’ni idrak edileceğiz. Miraç, Sevgili Peygamberimizin Allah’ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da sonsuz kudretin ayetlerini müşahede etmek üzere semaya yükseltildiği yolculuktur” ifadelerine yer verdi.

“Miraç, Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumanın, Rabb’imizden gelen davete icabet ederek, her adımda O’na yaklaşmanın adıdır” diyen Başkan Soylu, şöyle devam etti:

“Miraç, yücelme, maddeden uzaklaşarak manaya erişme, süfli olandan vazgeçip ulvi olana yönelme çabasıdır. Asırlar önce gerçekleşen bu mucizenin her bir Müslüman için değeri ve anlamı büyüktür.”

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, mesajında şunları kaydetti:

‘’İnanıyorum ki; bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Müslümanların içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemin son bulmasına vesile olacaktır. Bu gece özellikle ülkemizin bekası için mücadele eden güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlar için dua edelim. Bu itibarla bu gece idrak edilecek Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin tüm İslam alemine ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ceylanpınar gazetesi


Anahtar Kelimeler: Başkan Soylu’ Miraç Kandili Mesajı