Baydemir, ?Deprem değil HDP Geliyor?

Baydemir: ?En Az 400 Bin Oyla Nemrudilerin Barajını Yıkacağız? HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayları Osman Baydemir, Leyla Güven, Serhat Dicle Yüksel, İbrahim Ayhan ve Yağmur Akay seçim çalışmaları kapsamında Ceylanpınar?da düzenlenen mitinge katıldı.

SİYASET 1.06.2015 15:07:22 1964 0
Baydemir, ?Deprem değil  HDP Geliyor?

HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayları Osman Baydemir, Leyla Güven ve Serhat Dicle Yüksel, İbrahim Ayhan ve Yağmur Akay,seçim çalışmalarınıjn bugünki durağı Ceylanpınar oldu. Seçim çalışmaları kapsamında Ceylanpınar’a  gelen HDP’liler ,İlçenin Semt Pazarında düzenlenen mitinge katıldı. Binlece HDP’li ile bir araya gelen vekillere, Şanlıurfa ve Ceylanpınar HDP, DBP ilçe örgütleri eşlik etti.
Deprem değil HDP Geliyor’
HDP’lilerin yoğun ilgisinden kaynaklı zaman zaman izdiham yaşandı. Bizler HDP’yiz ve yaşasın halkların kardeşliği sloganlarının atıldığı miting te konuşma yapan  Baydemir, seçimin, berekete, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diledi. AKP politikasının ülkeyi çıkmaz sokağa sürüklediğini de belirten Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü.  ‘’ Dün kaçak saray sallanmış, bunun üzerine Kandilli rasathanesini arayan Erdoğan , Depremmi oldu?  sorusuna, Rasathane hayır HDP geliyor diyerek cevap vermiş. ‘’ dedi.Özellikle AKP’lilerin her konuşmasında ‘’HDP barajı aşamaz ‘’demesine cevap veren Baydemir:  barajı aşamayacaksa bu titrek haliniz bu ne korkunuz, sabah öğlen akşam HDP deyip başka bir şey demiyorsunuz. Sizin korkulu rüyanız olacağız ve barajı aşacağız ’’ ifadelerine yer verdi.
Baydemir’in konuşmasının ardından söz alan HDP  Urfa millet vekili İbrahim Ayhan ise ‘’ Biz 7 Haziran’da seçime giderken Barışı  ve Demokrasiyi esas kılacağız. HDP geçmişte olduğu gibi bu günde demokrasiyi esas alacaktır.’’ Dedi.
Urfa Milletvekili Leyla güven’de Kadınların mücadeledeki rolunü hatırlatarak, ‘’ Bizden korkuyorlar bunun için önce Paris’teki kadın yoldaşlarımızı katletmekle başladılar işe. Biz HDP olarak toplumun ve erkek egemenliği adı altında Kadınları sömüren yok eden anlayışlar karşı durduk duracağız .’’ dedi.
DBP Ceylanpınar İlçe Eş başkanı Mustafa Simav ise, ‘’7 Haziran zaferi şimdiden kutlu olsun. Kazanmaya, Fethetmeye ve Saraylarını başlarına yıkmaya hazırız. 7 Haziranda sandıklardan çıkan sonuç, çetelerin, soyguncuların sonu denizli escorttır. Zaferimiz kutlu olsun ‘’ dedi.
Miting, Koma Serekanye müzik gurubunun müzik dinletisinin ardından sona erdi.