Baydemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı

Barış ve Demokrasi Partisi Seçim Komisyonu, Büyükşehir statüsüne kavuşan Şanlıurfa`da başkan adayı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir olarak belirledi.

SİYASET 6.01.2014 16:07:31 1734 0
Baydemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in adaylığı, uzun süredir BDP içerisinde tartışılıyordu. AK Parti'nin Vali Celalettin Güvenç'i aday göstermesinden sonra parti tabanında oluşan kısmi rahatsızlığı göz önünde bulunduran BDP, AK Parti'nin karşısına güçlü bir aday çıkarmak için parti organlarında nabız yoklamaya başladı. Yapılan değerlendirmeler sonunda Osman Baydemir'in aday olmasına karar verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Osman Baydemir'in başka bir şehirde adaylığa sıcak bakmadığı ve siyasete bir süre ara vermeyi düşünüyordu. Parti içinde gelen yoğun talep üzerine Baydemir ikna edildi ve adaylığının basın toplantısıyla açıklanacağı öğrenildi.

2 DÖNEMDİR DİYARBAKIR'DA

Baydemir, son iki dönemdir Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu.