Bayık, PKK`ya cemaati hedef gösterdi

Kandil?den konuşan, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK`ya hedef olarak cemaati gösterdi.

GÜNCEL 3.02.2014 08:50:01 1319 0
Bayık, PKK`ya cemaati hedef gösterdi
PKK'nın dağ kadrosunun lideri Cemil Bayık, cemaatin arkasında Amerika'nın olduğunu öne sürerek, PKK'ya ve Kürtlere hedef olarak cemaati gösterdi.
PKK’nın dağ kadrosunun yöneticilerinden Cemil Bayık, Kandil’de Ruşen Çakır’a konuştu. Bayık, 17 Aralık operasyonlarından çözüm sürecine birçok konuda çarpıcı tespitlerde bulundu...
PKK'YA CEMAATİ HEDEF GÖSTERDİ
Cemil Bayık röportajda Kürtlere hedef olarak Cemaati göstererek şu ifadeleri kullandı: "Kürtlerin tepkileri AKP’ye değil Fethullahçılara yönelsin. Bu arada iktidarını güçlendirir ve kendisini Kürtler için bir kurtarıcı göstermeye çalışır ki dikkat edilirse propagandalar da hep o yöndeydi. Burada AKP’nin Cemaatçileri kullanma ve teşvik etme durumu da var. Cemaatçiler de buna dayanarak PKK’ya darbe vurup Kürdistan’da savaşı kazanmış bir güç olarak iktidara gelmek istedi. Bu konuda belli bir savaş yürüttüler. Binlerce insanı zindanlara attılar. Oslo sürecine müdahaleyi başlattılar. Dediler ki “İktidara bizim hâkim olmamız gerekir!” İktidara hâkim olabilmek için MİT’i ve Erdoğan’ı hedeflediler. İktidara gelmek istediler ama tabii ki AKP buna karşı durdu."
CEMAATİN ARKASINDA AMERİKA VAR
Bayık bunun yanısıra Cemaat'in Erdoğan'sız bir AK Parti hedeflediğini kaydederek, Amerika'nın cemaati kullandığını öne sürdü. Bayık, "Bunu kiminle gerçekleştiriyorlar? Cemaat ile. Onun arkasında kim var? ABD. Amerika Cemaat ile işi götürüyor. Nerden vurdular? Yolsuzluktan vurdular. Can damarından vurdular. Çünkü AKP topluma kendini hep yolsuzlukla mücadele eden bir güç gibi göstermiştir ve öyle bir algı oluşturmuştur. Buradan vurulursa ancak AKP vurulabilir ki operasyon buradan başladı. Yolsuzluk yok mu? Var. Rüşvet yok mu? Var. Eğer olmasaydı oradan vuramazlardı. Demek var ki operasyon oluyor. Bu çok net. AKP yolsuzlukları bir kenara iterek sadece Cemaat’in kendisine darbe yapmaya çalıştığını söylüyor. Doğru. Cemaat darbe yapmaya çalışıyor ama gerçek sadece o değil. Bu darbe yolsuzluk ve rüşvetin üzerinden geliştiriliyor." dedi.