BDP Mardin Milletvekili Yıldırım Ceylanpınar?da

Bakan Faruk Çelik`in ilçeye geldiği saatlerde vatandaşlar tarafından yapılan ve adete mitinge dönüşen "biz BDP`liyiz" yürüyüşüne BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Kızıltepe Belediye Eş Başkan Adayı İsmail Asi ile

GÜNCEL 17.03.2014 09:12:28 2473 0
BDP Mardin Milletvekili Yıldırım Ceylanpınar?da
Yapılan yürüyüşün ardından BDP'nin merkez seçim bürosunda bir araya gelen vatandaşlara hitaben konuşan BDP'nin Kızıltepe Eş Başkan Adayı İsmail Asi "Sömürgeci devlet Kürtler’i bölmek, parçalamak ve yok etmek için kimini korucu, kimini ajan, kimini MİT yaptı. Fakat Kürt Özgürlük hareketi bunları boşa çıkardı" diye konuştu. Ardından konuşan Ceylanpınar Eş Başkan Adayı Esra Güler Aslan ise "Bu halk kendini yönetme kararı vermiştir. Demokratik özerkliğin inşasını gerçekleştiriyoruz" dedi. Halepçe ve Qamişlo katliamlarını hatırlatan diğer Eş Başkan İsmail Arslan da ; bu iki katliamı yapan Esad ve Saddam rejiminin tarih sahnesinden silindiğini kaydederek "Türkiye'ye de aynı şeyi söylüyoruz. 30 yıldan beridir Kürt halkını katlettiniz işte cevabı Ceylanpınar meydanıdır" dedi. 

"Ceylanpınarlılar 30 Mart'a gerek yok, ben kararımı verdim dedi bugün" diyerek konuşmasına başlayan BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Ceylanpınar'ın, paraları ayakkabı kutularına dolduran AKP'ye boş sandıklar göndereceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın tarihe "hırsız", PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ise barış süreci ve özgürlüğün mimarı olarak geçeceğini söyleyen Kaymaz "Halepçe katliamının cevabı Kürdistan'a Başur'un özgürlüğü, Qamişlo katliamının cevabı Rojava Kürdistan'ın özgürlüğü oldu. Roboski katliamının da cevabı Kürdistan'a Bakur'un özgürlüğü denizli escort" dedi. 

Miting alanına dönüşen seçim bürosunun önünde ki son konuşmayı ise KCK davasından uzunca bir süre tutuklu bulanan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım yaptı. Yıldırım "Önder Apo ve özgürlük hareketi bu topraklarda sadece Kürtlere değil, Kürt halkıyla birlikte diğer halklara da kendi dileri, renkleri ve kimlikleriyle yaşama olanağı verdi" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından uzunca bir süre dağılmayan kitle slogan ve zılgıtlar eşliğinde halay çekti.