BDP ve HDP?liler Ceylanpınar`a çıkarma yaptı

Ceylanpınar girişinde Polis ile BDP Muş Milletvekili arasında yaklaşık yarım saat süren pazarlığın ardından bütün seçilmişlerin ilçeye girmesine izin verildi.

GÜNCEL 9.04.2014 17:48:24 3461 0
 BDP ve HDP?liler Ceylanpınar`a çıkarma yaptı
Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yanısıra BDP Şanlıurfa Büyükşehir Adayı Osman Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Muş Milletvekili Demir Çelik, Hamit Geylani, Şanlıurfa HDP  Milletvekili İbrahim Ayhan ve çok sayıda PM üyesi ve parti MYK üyeleri, ilçenin Newroz alanından parti binasına buca escort yürüyüşe geçtiler. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte sık sık sloganlar atıldı.
 
Yaklaşık 2 bin kişilik gurup, BDP ilçe binası önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasında BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ceylanpınar’daki seçimleri hile karıştırıldığını, oyların gasp edildiğini söyledi. Çelik ‘‘AKP yanlışta ısrar ederse, biz bu meydanları onlara dar ederiz ‘‘ diye ifade etti.

  
 
HALKIN İRADESİNİ KORUYAMADIK

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Adayı Osman Baydemir ise ‘‘ Biz Urfa’da ve Ceylanpınar’da  halkımızın iradesini koruyamadık. Müşahitlerimiz yok gibiydi. Parti olarak hatalarımızla yüz yüze gelmenin de zamanıdır. Sadece hırsızlar oylarımızı çalmadılar, biz de önleyemedik ‘‘ diye konuştu.



HDP  Eş Başkanı Sebahat Tuncel, AKP'nin ilçede uyguladığı sıkıyönetimin demokrasiyle, insan haklarıyla bağdaşmadığını dile getirdi. Tuncel, Ak Parti'nin böbürlenerek bu bölgede OHAL'in kaldırdığını söylemesinin  büyük bir yalan olduğunu,  istediği zaman bu bölgede sıkıyönetim uygulamalarıyla bölgeyi olağan üstü hal bölgesi ilan edebileceği gerçeğini bugün bir kez daha gördüğünü belirtti.

AĞRI’DAN SONRA CEYLANPINAR SEÇİMLERİNİ İPTAL EDİN

Ceylanpınar’da yaşananlara dikkat çeken Tuncel, Ceylanpınar’ın Rojava Kürdistan’ına komşu olduğuna dikkat çekerek “Nasıl oluyor da bizim itirazlarımız reddediliyor, iktidar partisinin itirazları kabul ediliyor. Seçim sonuçları üzerindeki şaibe henüz kalkmamıştır. Ağrı seçimini iptal ettiniz, o zaman Ceylanpınar seçimlerini de iptal edin” diye konuştu.

Gurup basın açıklamasının ardından ilçede bulunan esnafları  ettikten sonra olaysız bir şekilde ilçeden ayrıldılar.


ceylanpınar bdp'den seçim yürüyüşü paylaşan: ceylanpinargazetesi