BDP`li Binici`den Taziye Ziyareti

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Rasulayn`dan atılan havan topuyla yaşamını yitiren Şükrü Kahraman`ın ve Mehmet Gündüz?ün yakınlarına taziye ziyaretin bulundu.

GÜNCEL 28.07.2013 15:29:45 1871 0
BDP`li Binici`den Taziye Ziyareti

Kahraman ve Gündüz ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Binici, Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Bugün yanı başımızda devam eden bu savaşa dünyanın değişik ülkelerinden insanlar gelip Suriye’de savaşıyorlar. Akan kanın hesabını kim verecek?" dedi.

Suriye'deki çatışmalarda yaralanan Kürt kökenlilerin Türkiye'ye tedaviye gelemediğini ileri süren İbrahim Binici, şunları söyledi: "Yanı başımızdaki sınırda yaşanan çatışmalarda yaralanan Arap kökenli sözüm ona muhalifler, bizim hastanelerde tedavi ediliyor. Ancak Kürt kökenli yani bizim çocuklarımız ise ne hikmetse Türk sınırından daha içeri alınmıyor. Hastaneye kabul edilmiyor, tedavileri yapılmıyor. Bu nasıl mazlum halkı savunmaktır. Bunun adı resmen taraf tutmaktır. Artık bu bölgede kimsenin ölmesini istemiyoruz. Bir hafta içerisinde 3 şehit veren Ceylanpınar için artık ölümler son bulsun.