Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak evsel atıkların depolanması sonucunda oluşan sızıntı sularını arıtmak için Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’ni hizmete açtı.

GÜNCEL 9.03.2024 17:47:05 55 0
Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi hizmete açıldı

80 milyon TL’lik yatırımla kurulan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayesinde sızıntı suları hava, toprak, su ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde arıtılarak doğaya kazandırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bugün şehrimizin doğayla uyumlu altyapısına güç katan, devrim niteliğinde bir tesisin açılışında bir aradayız. Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi, Türkiye’de aslında devrim niteliğinde bir iş. Örneği çok olmayan ama geleceği kurtaran bir iş. Toprağın zehirlenmesinin önüne geçen bir iş. Nisan 2022’de açtığımız Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisimize yepyeni bir boyut kazandıran sızıntı suyu arıtma tesisini hizmete kazandırmanın gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

“Belediye bütçesine 720 milyon lira katkı sağladık”

Beş yıl önce İzmir’in çöp sorununu çözeceğine söz verdiğini hatırlatan Başkan Soyer, “En büyük önceliğimiz, çöpü bir atık olmaktan çıkararak hammaddeye dönüştürmek, yani ekonomik bir değer olarak İzmir ekonomisine kazandırmak oldu. Bu yolda, Bölgesel Entegre Katı Atık Yönetimi Planımızı uygulamaya başladık. Harmandalı Biyogaz Tesisi'ni, ardından Ödemiş̧ Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'ni hizmete aldık. Şehrimizin kuzey aksında oluşan atıkları geri dönüştürmek için ise Bergama Katı Atık Entegre Tesisi’ni faaliyete geçirdik. Harmandalı Biyogaz Tesisi ile belediye bütçesine 720 milyon lira katkı sağladık.” diye konuştu.

Beş yıl boyunca, İzmir’in sadece bugününü değil, geleceğini de gözeterek yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Beş yıl boyunca rozetsiz belediye başkanlığı yapmaya çalıştım. Ama bunu yaparken Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini hep gözeterek çalıştım. Çünkü yüz yıllık cumhuriyetimizin teminatı bu değerler oldu. Gelecek yüz yılın da teminatı bu değerler olmaya devam edecek. O yüzden diliyorum ki, bizden sonra gelecek arkadaşlarımız bu hassasiyetleri gözeterek çalışmaya devam ederler.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı