Bileziklerini Satıp Afrika`da Su Kuyusu Açtıracak

Şanlıurfa`da Zeliha Işıkyıldız isimli yaşlı kadın, Afrika`da su kuyusu açılması için bileziklerini Kimse Yok mu Derneğine bağışladı.

GÜNCEL 12.09.2014 15:15:08 2623 0
Bileziklerini Satıp Afrika`da Su Kuyusu Açtıracak
Şanlıurfa'da yaşayan Zeliha (Diyar) Işıkyıldız isimli yaşlı kadın, torunlarına hediye etmek için sakladığı altın bilezikleri satıp parasını Şanlıurfa Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışladı. Işıkyıldız, bilezik parasının Afrika ülkelerinden ihtiyacı olan bir yerde kuyu açılması için kullanılmasını istedi.

Bileziklerden bozdurduğu 4 bin dolar karşılığı olan 8 bin 760 TL'yi dernek yetkililerine teslim eden Işıkyıldız, "Eminim ki doğru olanı yaptım" dedi.

Daha önce hatıra olarak saklayıp torunları evlenince onlara düğün hediyesi olarak vermeyi düşündüğü bileziklerini Afrika'da insanların susuzluk çektiğini, temiz su bulamadığını ve kilometrelerce uzaktan su taşıdıklarını duyunca dayanamayıp fikrini değiştirdiğini söyleyen Işıkyıldız, "Allah tüm mazlumların yanında olsun. O çaresiz insanları görünce ben de bir şeyler yapmalıyım dedim. Ve bileziklerimi bozdurarak kendimce katkı sunmalıyım" diye konuştu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Kimse Yok Mu Şube Müdürü Fevzi Şahin ise "Değişik ülkelerde açtırılan kuyuların belgelerini ve fotoğraflarını bağışçılarımıza takdim ediyoruz. Bundan çok etkileniyorlar. Bir de kuyudan faydalanan insan sayısını görünce bunun bir sadaka-i cariye olduğunu yıllarca devam edeceğini bildiklerinden çevresindeki insanları da teşvik ediyorlar. Ülkemizde de bazı bölgelerde su sıkıntılarının baş gösterdiği bu dönemde bu kuyular daha bir önem kazanıyor. Afrika'daki insanların hâlini daha iyi anlamaya çalışıyoruz" dedi.