Bilgin: Devletimiz İsrail’i, her ne gerekiyorsa onu yaparak durduracak güce sahiptir

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ersan Bilgin, "Antalya'dan Gazze'ye İşgale ve Ticarete Dur De!" programında konuştu.

GÜNCEL 28.03.2024 18:01:15 62 0
Bilgin: Devletimiz İsrail’i, her ne gerekiyorsa onu yaparak durduracak güce sahiptir

Ersan Bilgin yaptığı konuşmada; Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı tutumu ve Gazze'deki zulmü dile getirirken, iktidar’ın İsrail'e yapılan ticarete sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Bilgin, “İsterdik ki Filistin’in bağımsızlığını, Gazze’nin Siyonist İsrail’den kurtuluşunu kutlamak için bir arada olalım. Ne yazık ki Filistin’de, Gazze’de insanlığın ortak utancı soykırımın yaşandığını haykırmak için bir aradayız. O kadar çok isterdik ki, bugün burada Hükümet’in ‘İsrail’le ticareti de, diplomasiyi de, ilişkileri de bitirdik.’ kararı vermiş olmasını alkışlamak ve takdir etmek için toplanmış olalım. Fakat ne yazık ki, Türkiye’den İsrail’e yapılan ticaret kapsamında barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları satılmasına tepki vermek için bir aradayız.” dedi.

Konuşmasında sıklıkla Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini ve sessizliğin zulme ortak olmak anlamına geldiğini ifade eden Bilgin, “7 Ekim’den bugüne ‘Dünya Lideri’ beyanlarının hamaset, ‘Bölgesel Lider’ ve ‘Küresel Güç’  tanımlarının kandırmaca olduğunu kavradık. Zira İsrail’e karşı kürsüden haykıran, sahada ve masada sessiz kalan Hükümet gerçeğini bir kez daha yaşadık. ‘Gazze için çok şey yaptık, yapıyoruz.’  ifadesinin esasen ‘İsrail’e karşı bir şey yapmayız, yapamayız.’ iradesini yansıttığını kavramak zorunda bırakıldık” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin İsrail'in saldırgan politikalarına karşı güçlü bir iradeyle hareket etmesi gerektiğini belirten Bilgin, "İsrail’e karşı asla çaresiz değiliz, olmayacağız. Filistin için umutsuz değiliz ve hiçbir zaman da umutsuz olmayacağız. Bugün yapılan hataların ve yapılmayan doğruların sorumluluğunun kimde olduğunu biliyoruz, bu duruma itiraz ediyoruz! Milletimiz, Filistin’in yanında olacak inanca; devletimiz ise İsrail’i, her ne gerekiyorsa onu yaparak durduracak güce sahiptir." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı