Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları İzmir’de yapıldı

FIRST LEGO League (FLL) Challenge turnuvalarının 20. Sezon 1. ve 2. İzmir Ortaokul Yerel Turnuvası, Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. İki gün süren turnuvaya, İzmir ve çevre illerdeki farklı okullardan 67 takım katıldı.

TEKNOLOJİ 12.02.2024 13:22:56 115 0
Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları İzmir’de yapıldı

Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle düzenlenen FIRST LEGO League (FLL) Challenge / Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvalarının 20. Sezon 1. ve 2. İzmir Ortaokul Yerel Turnuvası, Fuar İzmir’de yapıldı.

İzmir Turnuvası’nda, 12 ilden 67 takım, toplam 590 öğrenci, kendilerine ayrılan stantlarda projelerinin tanıtımını yaptı ve robotlarının verilen görevleri yerine getirmesi için de yoğun çaba harcadı. Yarışma için jürinin karşısına çıkan küçük bilim kahramanları, kendi ilgi alanlarını ve hobilerini daha fazla insana ulaştırmanın yollarını teknoloji ve sanatı kullanarak buldukları çözüm önerilerini paylaştı.

İki günün sonunda düzenlenen ödül törenleriyle öğrencilere kupa ve madalyaları verilirken 10 takım da ulusal turnuvaya katılma hakkı elde etti.  

 “Siz hayal ettikçe biz yanınızdayız”

Törende konuşan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Mecik, her yıl daha fazla çocuğa ulaştıklarını belirterek, “Bu yıl 20. sezon için bir aradayız. Bizim için çok büyük bir onur. Bu sezon 54 ilden 468 takım ve 6 bine yakın katılımcıyı İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin illerinde 16 yerel turnuvada misafir edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

Hibya Haber Ajansı