BM, Filistin İslami Hareketi'nin cinsel şiddet uyguladığından şüpheleniyor

Stockholm, 5 Mart (Hibya) - BM'nin çatışmalarda cinsel şiddete ilişkin özel elçisi, Filistin İslami Hareketi tarafından rehin tutulan bazı kadın ve çocukların tecavüze ve cinselleştirilmiş işkenceye maruz kaldığına ve bu tür ihlallerin "devam ettiğine" i

GÜNCEL 5.03.2024 09:12:15 70 0
BM, Filistin İslami Hareketi

Özel elçi Pramila Patten de Pazartesi günü, Filistin İslami Hareketi'nin 7 Ekim saldırıları sırasında çeşitli yerlerde tecavüz ve toplu tecavüz de dahil olmak üzere cinsel saldırıların gerçekleştiğine inanmak için "makul gerekçeler" bulunduğunu bildirdi.

Patten, Şubat ayının ilk yarısında dokuz kişilik bir uzman ekibini İsrail ve Batı Şeria'ya götürdü, ancak bir dizi kısıtlama göz önüne alındığında sınırlı bir süre içinde neler başarabileceklerinin sınırlı olduğu konusunda uyardı.

Aynı zamanda İsrail, BM'nin Filistin İslami Hareketi'nin cinsel şiddetine ilişkin bilgileri "üstünü kapatmaya" çalıştığına inanıyor.

Dışişleri Bakanı Israel Katz, X medya platformundaki paylaşımında "BM Büyükelçimiz Gilad Erdan'a, Filistin İslami Hareketi ve işbirlikçilerinin 7 Ekim'de gerçekleştirdiği toplu tecavüzlere ilişkin bilgilerin gizlenmesi girişiminin ardından derhal istişarelerde bulunmak üzere İsrail'e dönmesi talimatını verdim." diye yazdı.

Hibya Haber Ajansı