Bölge Barolarından `Rojava` Açıklaması

Şanlıurfa?da bölge baroları adına yapılan açıklamada Suriye?deki olaylar ve etkileri dile getirildi. Sivil halkın yaşam güvenliği için duyulan kaygılar ve tedbir önerileri açıklandı.

GÜNCEL 6.08.2013 13:15:06 1555 0
Bölge Barolarından `Rojava` Açıklaması

 

SINIR KAPILARI İNSANİ YARDIMA AÇILSIN
Doğu ve Güneydoğu  Baroları adına yapılan açıklamada; Suriye’nin Kuzeyi’ndeki sivil yerleşim yeri ‘Rojava’da can güvenliğinin sağlanması  konusunda; Türkiye’nin politik tutum belirlemesi, sınır kapılarının her türlü insani yardıma açık tutulması ve sınırın diğer tarafına da insani yardım götürülmesi çağrısında bulunuldu.
SURİYE’DE BİLİNMEZ BİR GELECEK HÜKÜM SÜRÜYOR
14 ilin barosunun imzasını taşıyan yazılı açıklamayı Doğu ve Güneydoğu  Baroları Dönem Sözcüsü Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat Ali Fuat Bucak okudu.  Suriye’deki iç savaşta en ağır faturayı sivillerin ödediği vurgulanan açıklamada, “Ülkede bilinmez bir gelecek yaşamın bir parçası olmuş. Ancak rejimin rengi ve şekli ile ilgilenen uluslar arası aktörler ve bölgesel güçler sivil halkın yaşadıklarına kayıtsız kalarak toplumu kaderine terketmektedirler” denildi.

ROJAVA’YI SAVAŞIN İÇİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR
Suriye’deki Kürtlerin savaşın yıkıcı etkilerinden korunmak amacıyla ülkenin kuzeyinde kurdukları “Rojava Bölgesi’nin de iç savaşın içerisine çekilmek istendiğini ima eden Baro Başkanı Fuat Bucak, “Sivil halk için bir nefes alma imkanı olan bu bölgede sükunetin korunması konusunda çaba sarfetmek gerekmektedir”  ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR SINIRIN ÖTEKİ YANINA  ULAŞTIRILSIN

Açıklama, ‘Rojava’da can güvenliğinin sağlanması  konusunda; Türkiye’nin politik tutum belirlemesi, sınır kapılarının her türlü insani yardıma açık tutulması ve sınırın diğer tarafına da insani yardım götürülmesi çağrısıyla son buldu. Daha sonra gazetecilerin soruları yanıtlandı.
AÇIKLAMAYA İMZA ATAN BAROLAR
Açıklamada imzası bulunan barolar ise şunlar, Ağrı Barosu, Bingöl Barosu, Bitlis Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Kars Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu, Tunceli Barosu, Van Barosu ve Batman Barosu.