Bu Soruyu Bilene Ödül Var!

Ceylanpınarlı Matematikçi Aziz Işıklı, sorduğu soruya doğru cevap veren kişiye sponsorlar aracılığıyla çeşitli ödül vereceğini duyurdu.

EĞİTİM 2.07.2013 17:47:11 2010 0
Bu Soruyu Bilene Ödül Var!
Ceylanpınarlı Matematikçi Işıklı, bir yıl önce sorduğu soruya 6 aylık bir zaman diliminde doğru cevabı sadece 1 kişinin verdiğini söyledi.

Asal sayılar ve denklemler üzerine hazırladığı sorularını çözene büyük ödüller vaad eden Ceylanpınarlı Matematikçi Aziz Işıklı, ödüllü sorusunu kamuoyu ile paylaştı. İnternette paylaştığı sorusunun çözümü için 1 ay süre tanıyan 42 yaşındaki Matematikçi " Mevcut bilgisayar ve hesap makinesi teknolojilerini çöp sepetine atabilecek çalışmalarım var. İmkân verilirse bunların daha gelişmişini yapabilirim" dedi.

Bilgisayar teknolojisinin altyapısı olan asal sayılar üzerine 10 yıldır çalışma yürüten, 3 çocuk babası Matematik Öğretmeni Aziz Işıklı, ödüllü sorusunun çözülmesini bekliyor. Işıklı ‘’ Daha önceki ödüllü sorum ancak 6 ayda çözülmüştü ‘’dedi.

Matematikçi Aziz Işıklı ‘’Ödüllü sorusunun büyük yankı uyandırdığını belirterek, sürenin 1 ayda sona ereceğini bildirdi. Sorum, matematik açısından sağlam ve pürüzü yok. Kendine göre bir hesaplama yöntemi yapabilenler soruyu çözebilirler. Çalışmalarımı, sayılarımı teknolojiye aktarabilirsem bilgisayarlar etkisiz kalacak. Bilgisayar teknolojilerini geliştirip, mevcutlarını çöp sepetine atabilirim" ifadelerini kullandı.