Bursa kestanesi tescillendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Bursa kestanesi için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı.

GÜNCEL 11.03.2024 15:26:37 71 0
Bursa kestanesi tescillendi

Tarım A.Ş. aracılığıyla BlackBursa markasıyla siyah inciri tescilleyen Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir biberinin ve Keles kirazının ardından coğrafi işaret alma çalışmalarını sürdürdü. Yapılan inceleme ve analiz sonucunda, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Bursa kestanesi’ne de Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi verildi.

HAGEL aracılığıyla tarımsal ürünlerin marka değerini artıracak çalışmalara devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, ‘Keles çörek otu yağı’ ve ‘Keles sorgun peyniri’ ile ilgili Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi için Türk Patent Kurumuna müracaatını da gerçekleştirdi.

Bursa’nın tarımsal alanda marka değerinin yükseltilmesi için çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’mızda güçlü sanayimiz, denizimiz, gölümüz, dağımız, ovamız, yaylalarımız, meyvemiz, sebzelerimiz var. Allah'a şükür yaptığımız çalışmalarla Yenişehir biberi ve Keles kirazı için coğrafi işaret tescil belgesi almıştık. Şimdi de Bursa kestanesini de tescillemiş olduk.” dedi.

Coğrafi İşaret ve Tescil Belgeli ürün sayısı 33’e ulaşan Bursa, Marmara Bölgesi’nde en fazla coğrafi işaret alan şehir oldu.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: bursa kestanesi tescillendi