Bursa'daki Çevre Okuryazarı Yetiştirme Projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Çevre Okuryazarı Yetiştirme Projesi kapsamında, ''su tasarrufu ve kuraklık'' modülünde birinci olan Sakarya Ortaokulu öğrencilerine başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

YAŞAM 29.02.2024 15:47:06 72 0
Bursa

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, okuldaki etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların mutluluğu ve enerjisi karşısında heyevcanlandığını söyledi.

Alt yapıdan üst yapıya, kentsel dönüşümden çevre sorunlarına kadar her türlü konuyla ilgilendiklerini aktaran Bayrak, ''Kadın kooperatiflerine, yaşlılarımıza ve gençlerimize destekler sağlıyoruz. Toplumun her kesiminin yanında olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak en büyük amacımız, gençlerimizin sporla, ilimle, bilimle, sanatla büyümesidir. Kültür, sanat etkinliklerimizi mutlaka takip edin. Birçok sportif etkinlik ve olimpiyatlar da düzenliyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ile beraber Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, üniversite düzeyinde bile düşünülmemiş bazı çalışmaların bu proje dahilinde Sakarya Ortaokulu’nda gördüğünü belirterek dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Projeye ''su tasarrufu ve kuraklık'' modülünde katkı sağlayan Türkçe Öğretmeni Serap Aydın ise insanların daha sağlıklı, daha güvenli bir çevrede doğadaki kaynakları koruyarak yaşamalarını amaç edinerek projeye başladıklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı