Büyükşehir de koltuk sevdası

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi?nin, yeni görevlendirmelerde eli zayıflatılıyor. Şanlıurfa kulislerinin son günlerdeki bir numaralı gündem maddesi Başkan Çiftçi?nin belediyeyi yönetirken rahat bırakılmadığı ve siyaset ile sendikanın eli

GÜNCEL 1.02.2016 09:23:37 1249 0
Büyükşehir de koltuk sevdası
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin, yeni görevlendirmelerde eli zayıflatılıyor. Şanlıurfa kulislerinin son günlerdeki bir numaralı gündem maddesi Başkan Çiftçi’nin belediyeyi yönetirken rahat bırakılmadığı ve siyaset ile sendikanın elinin sürekli Çiftçi’nin üzerinde olduğu yönünde. Buna da en büyük örnek ŞUSKİ’de Daire Başkanlığı görevinden aldığı bir kişiyi sonradan siyasetçilerin devreye girmesiyle yeniden daire başkanı olarak atanması.
GÖREVDEN ALINANLAR MAKAM ARACINI DA ODASINI DA TESLİM ETMEMİŞ
Öte yandan bazı daire başkanlıklarında görevinden alınan bazı şube müdürlerinin halen gölge müdür olarak görev yaptığı iddia edildi. Makam aracını bile teslim etmediği ileri sürülen isimler olduğu gibi makam odasını boşaltmayan şube müdürlerinin de olması Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yönetimdeki elini zayıflatıyor. Bazı şube müdürleri görevden alınmasına rağmen makam odasını boşaltmayıp makam aracını yeni şube müdürüne devretmese de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü görevinden alınan Abdullah Dut, odasını boşaltıp yeni göreve getirilen Sibel Sakızcı’ya makam aracını da teslim etti.
BAŞKANIN ELİNİ ZAYIFLATANLAR URFA’YA ZARAR VERİYOR
Söz konusu tutum ve davranışların Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye karşı başlatılan bir direnç olarak yorumlanırken görevden alınan söz konusu isimlerin arkalarına siyasi ve sendika desteği alarak odalarını boşaltmayıp, makam araçlarını yeni göreve getirenlere teslim etmemesi belediyenin iyi yönetilemediği şeklinde değerlendiriliyor. Urfa kamuoyu, Şanlıurfalılar Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin rahat bırakılması ve üzerindeki siyasi baskının da kaldırılmasını istiyor. Aksi taktirde şuan ki büyükşehir algısının 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlere olumsuz yansıyacağı belirtiliyor.
Kaynak .Sanlıurfa.com