CEGAD O MUHTARI KINADI

Ceylanpınar Gazeteciler Derneği geçen bugün bir muhtar tarafından gazeteciye yönelik tutum ve davranışlarını kınadığını belirten bir açıklama yaptı.

GÜNCEL 1.05.2016 16:25:06 1417 0
CEGAD O MUHTARI KINADI

CEGAD, Mevlana Mahalle Muhtarının ilçede görevli ve görevi başında işini yapmaya çalışan gazeteci İbrahim Toprak’a yönelik küfür ve hakaret içeren davranışının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ceylanpınar Gazeteciler Derneği, Halkın oylarıyla seçilen bir muhtarın halkın haber alma görevini yapan gazeteciye yönelik tavır ve tutumu, “bu mahallede haber yapamazsınız” gibi basit ve izahı olmayan cümleler sarf etmesi acizlik ve cehaletin örneğidir denildi.
Sosyal Yardım yapılan haberi, özeli ve şahsı ile ilgili haber yapıldığı algısını oluşturan mahalle muhtarı hakkında arkadaşlarımızın adli mercilere suç duyurusunda bulunmaları mesleki anlamda yapılan örnek bir davranıştır.
CEGAD mesajın sonuç bölümünde, yaşanan tatsız ve talihsiz olayda gazeteci arkadaşımız muhtarla aynı seviyeye inmemiş, hukuk devleti anlayışını benimsemiş şiarıyla tutum sergilemiş gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerini iletti.
 CEYLANPINAR GAZETECİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU