Cemaat, Öğrencileri Evsiz Bıraktı

AK Parti aleyhine konuşulmasına tahammül edemedikleri gerekçesiyle Gülen Hareketine bağlı öğrenci evinden atılan Urfalı gençler 5 gündür evsiz.

GÜNCEL 14.03.2014 09:21:44 1894 0
Cemaat, Öğrencileri Evsiz Bıraktı
İstanbul'da, Fethullah Gülen Hareketine bağlı cemaat evlerinde kalan Urfalı öğrenciler, AK Parti aleyhine propaganda yapılmasına itiraz edince kendilerini kapı önünde buldular. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta Urfalı öğrencilerin kaldıkları eve "Abiler" tarafından liseli öğrenciler davet edildi. Yemek ikram ettikten sonra AK Parti aleyhine konuşmalar başladı. Liseli öğrencilerin AK Parti'ye karşı olmalarının ve bu durumun çaktırmadan ailelerine de anlatılmasının istendiği toplantıda, Urfalı olan ve İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'nda okuyan Fatih Samak ve arkadaşları itiraz etti. "Çocukların kafasını niye karıştırıyorsunuz" diyerek itiraz eden öğrencilere, "Abiler" tarafından "siz hangi partilisiniz" diye soruldu. Urfalı öğrencilerin "Biz her zaman AK Parti'liyiz ve bunu asla değiştiremezsiniz" yanıtı üzerine derhal evi terk etmeleri istendi. AK Partili oldukları tespit edilen 10 öğrenci aynı akşam evlerden atıldı.
YURT MÜDÜRLÜĞÜ DE SIRTINI ÇEVİRDİ
Geceyi İstanbul'daki bir yakınlarının işyerinde geçiren gençler, ertesi gün Kredi Yurtlar Kurumu İstanbul Müdürlüğü'ne müracaat etti. Burada yazılı müracaat etmeleri daha sonra da kendilerinden haber beklemeleri istenen öğrencilerin, kalacak yerlerinin olmadığını söylemesine rağmen müdürlükten, "Bizim yapacak bir şeyimiz yok. Sizin durumunuzda olan yüzlerce öğrenci var. Ancak yer boşalırsa sizi alabiliriz" şeklinde yanıtı denizli escort.
AK PARTİ DE YARDIMCI OLMADI
AK Parti İstanbul Başkanlığına da başvurduklarını kaydeden öğrenciler, buranın da kendilerini oyaladığını aktardı. Ne yapacaklarını şaşırdıklarını kaydeden Fatih Samak, "Kredi Yurtlar Kurumu'na gittik. Yapacak bir şeyimiz yok, beklemelisiniz dediler. AK Parti'ye gittik, gençlik kollarına gidin dediler. Gençlik kollarına gittik oradan da bir şey çıkmadı. Yakınlarımızın evinde kalıyoruz. Ancak hem biz hem de onlar rahat edemiyor. Yaklaşık 10 kişi atılmıştık her birimiz bir tarafta dağıldık ve hepimiz ortada kaldık." dedi.
17 ARALIK FATURASI EN ÇOK ÖĞRENCİLERE
Bilindiği üzere 17 aralık operasyonundan sonra Hükümet-Cemaat kavgası daha da büyümüş, Cemaatin en etkin olduğu öğrenci evlerinde AK Parti Hükümeti aleyhinde propagandalar başlamıştı. Öğrencilere bir yandan sosyal medyada AK Parti aleyhinde iletiler paylaşmaları baskısı yapılırken bir yandan da AK Parti aleyhinde videolar izlettiriliyor. Buna itiraz eden öğrencilerin de ülke genelinde yurt ve evlerinden atıldıkları haberleri gelmeye başladı.
ERDOĞAN: KREDİ YURTLAR KURUMU'NA TALİMAT VERDİM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, zaman zaman öğrencilere yönelik şu konuşmayı yapıyor: "Yurtlarda, evlerde gece seansları yapıyorlar. Bu seanslarda Başbakan'a beddua ettiriyorlar. Eşime, çocuklarıma beddualar ettiriyorlar. Bu nasıl Müslümanlık? Bunlara dayanamayanlar olur mu böyle şey diyorlar. Onları da yurttan attırıyorlar. Düzce'de, Sivas'ta bunu yaptılar. Kredi Yurtlar Kurumu'na talimat verdim. Öğrencileri alacaksınız diye. Siz kendinize kurşun asker mi yetiştireceksiniz? Siz çete oldunuz, örgüt oldunuz. Bunun hesabını soracağız. Biz de iyi anladık, milletim de biliyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)