Cemaat Öğretmenlerine Kıyak mı Geçilecek?

Ocak ayında kapatılacak dershane öğretmenlerine KPSS?siz Kadro mu verilecek!

EĞİTİM 14.11.2013 13:15:46 1965 0
Cemaat Öğretmenlerine Kıyak mı Geçilecek?
MEB’in üzerinde çalıştığı iddia edilen yeni tasarı oldukça tartışılacağa benziyor. Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan Sınavı’na girdikleri halde atanmayan 250 bin öğretmene karşın MEB’in kapatılacak dershane öğretmenlerini mülakatla kadroya geçireceği iddia ediliyor. Cemaatlere ait çok sayıda dershane bulunması kafalarda soru işaretlerine yol açıyor? Ya atama bekleyen öğretmenlerin durumu ne denizli escort?

ZEMİN HAZIRLANIYOR...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığında bir ekibin hazırladığı iddia edilen kanun taslağı, bütün eğitim sisteminde  kritik değişiklikler öngörüyor. Bir torba yasaya eklenerek  TBMM’nin gündemine getirilmesi planlanan taslağa göre, kapatılan dershanelerin işsiz kalan öğretmenlerine kadro vaadi veriliyor. Ancak, bu mülakat şartına bağlanıyor. Değişen kanun kapsamında eklenen 48. maddede ise “Aday öğretmenler sınav ve mülakatla alınacak.” hükmü getirilerek bu uygulamaya zemin hazırlanmış oluyor. KPSS sınavını derece ile kazanıp kadro açılmaması sonucu atanamayan binlerce öğretmenin durumu ise muğlak kalıyor.

CEMAAT ÖĞRETMENLERİNE KIYAK MI?

Bir diğer iddia ise, “MEB, cemaat dershanelerindeki öğretmenlere kıyak geçecek.” Türkiye’de birçok cemaate ait çok sayıda dershane bulunuyor.

MEB İDDİALARA SESSİZ

Öte yandan, TBMM'den apar topar geçirilmeye çalışıldığı iddia edilen tasarı iddiasıyla ilgili MEB’den henüz bir açıklama yapılmadı.