Cemaatin Binası Mühürlendi

Cemaat`in Maltepe`de yaptırdığı Uluğbey Akademi ve Kongre Merkezi inşaatı mühürlendi. Merkezdeki iki helikopter pistinin kaçak olduğu ve 5 olan kat izninin usulsüz olarak 12`ye çıkartıldığı iddia edildi.

GÜNCEL 5.06.2014 12:53:15 1440 0
Cemaatin Binası Mühürlendi
Sabah'ın bir süre önce "Gülen'in dikenleri" başlığıyla gündeme taşıdığı Uluğbey Akademi ve Kongre Merkezi'nin inşaatı mahkeme kararıyla durduruldu.
İstanbul'un maltepe ilçesi Zümrütevler Mahallesi'nde 160 bin metrekare alan üzerinde yükselen tesisin yapımına 2011'de başlandı. Bünyesinde otel, konferans salonları, helikopter pistleri, eğitim salonları, konaklama, kütüphane, derslik, öğrenci yurdu gibi bölümleri barındıran inşaat ile ilgili şikayetler üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "Çevre Etki Değerlendirme" raporu istendi. Bakanlığın, vatandaşların sıkıntılarına da yer verdiği raporda İçişleri Bakanlığı'ndan bina ile ilgili tespitlerin ve gereğinin yapılması talep edildi.
KİPTAŞ MÜHÜR VURDU
Sabah'tan Erdoğan Yapık'ın haberine göre, ilk etapta 5 kat olarak onaylanan proje, yapı onay haklarının 2013'te torba yasayla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçmesinin ardından, Bakanlık içindeki Cemaatçiler aracılığıyla 12 kata yükseltildiği iddia edildi.
İnşaatın iki bloğunun üzerinde yapılan helikopter pistleriyle ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gelen cevap yazısında helikopter pisti hakkında "Yapım izni başvurusu yok" denildi. İnşaatın yola sıfır yapılaştığı, yasak çıkma katlar da yapılarak yola taşması üzerine, KİPTAŞ, arazi sahibi olarak mahkeme kararıyla inşaatın durdurulması için girişimlerine başladı. Ardından da inşaata KİPTAŞ tarafından mühür vuruldu. 7 gün 24 saat esasına göre çalışan işçiler ise iş durdurma kararının ardından inşaattan ayrılırken, sadece iki güvenlik görevlisi kaldı.