Ceylanpınar Basın?ı Engellendi

Ceylanpınar?da görev yapan yerel ve ulusal medya emekçileri gittikleri haberde engellendiler.

YEREL 25.11.2014 12:52:07 8965 0
Ceylanpınar Basın?ı Engellendi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ün Ceylanpınar Belediyesi’ne yaptığı ziyareti takip etmek için İlçe Belediye binasına girmek isteyen basın emekçilerine, belediye giriş kapısında bulunan bekçi engel oldu. 

Basın özgürlüğü, özgürlüklerin en başında gelir diyen Basın emekçileri ‘’Gazeteci halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadır. Görev yapılmasını engellemek, basın özgürlüğüne müdahaledir. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Ceylanpınar Belediyesi’nde düzenlenen programa ilişkin basın toplantısını takip eden basın mensuplarına yapılan engellemeyi kınıyoruz. Ceylanpınar Belediyesi’nden gazetecilere yapılan engellemenin sorumlularını en kısa sürede belirleyip, haklarında işlem yapmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Gazeteciler görevlerini yaparken engellenmenin artık son bulmasını isterken “Yapılan bu engellemeleri görmezden gelmemiz beklenemez. Zor koşullar altında görev yapmaya çalışan biz basın emekçilerine gerçekleşen bu engellemeyi kınıyor ve bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz” dediler.

Görüntü alması ve foto çekmesinin engellenmesi üzerine basın mensupları, Ceylanpınar Belediyesi’ni protesto ederek alanı terk ettiler.