CEYLANPINAR BU ADRESTE BULUŞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar ilçesinde 20 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan dev park, bölge sakinlerinin en uğrak adresi oldu.

EKONOMİ 5.05.2016 11:54:27 13555 0
CEYLANPINAR BU ADRESTE BULUŞUYOR
Kısa bir süre sonra açılışı gerçekleştirilecek olan park, aynı zamanda Ceylanpınar ilçe merkezindeki en büyük yeşil alan olma özelliğine sahip.
Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde ayrım yapmaksızın hizmetlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar'da yapımını tamamladığı dev parkı açılışa hazırlıyor. İlçenin en büyük yeşil alanı olma özelliğine sahip Özbek Mahallesi'ndeki 20 bin metrekarelik parkta tüm çalışmalarını günler öncesinden tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki vatandaşlara daha yaşanabilir bir ortam sunabilmek için diğer bölgelerdeki çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
Çocuk oyun alanları, kamelyalar, spor aletleri ve yürüyüş yollarının yer aldığı park, ilçedeki konaklama alanı ihtiyacının büyük kısmını da giderdi.
" PARK İLÇEMİZE YEPYENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRDI "
Yeşil alan bakımından uzun süredir bekledikleri cazibe alanına nihayet kavuştuklarını söyleyen Özbek Mahallesi sakinlerinden Muhammed Şirin, parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
İlçe girişinde yer alan parka ilginin her geçen gün arttığını da sözlerine ekleyen Şirin "Eskiden buralar yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmezdi. Şimdi ise çok güzel bir çalışma ile yeşil alan oldu. Özellikle akşamları aileler burada çocukları ile birlikte parka gelerek eğleniyorlar. Park ilçemize yepyeni bir çehre kazandırdı" dedi.
"UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİMİZ YEŞİL ALANA KAVUŞTUK"
Mahallede esnaflık yapan Halil Tuta ise parkın tamamlanması ile birlikte oluşan yoğunluğun kendilerine de katkı sağladığını söyledi. Tuta, "Eski dönemlerde özellikle kış aylarında burada yağmur yağdığı zaman kimseler dışarıya çıkamıyordu. Buralar çok düzensiz bir haldeydi. Şimdi ise çok güzel oldu. Çocuklar parka gelerek eğleniyor, insanlar yürüyüş yapıyor ve çoğu zaman halk fitness gruplarında spor yapıyor. Böylesine bir parkı bize kazandıran Büyükşehir Belediyesi'ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.
MUHTAR ERDEM, "CEYLANPINAR ADINA YAKIŞIR BİR ÇALIŞMA OLDU"
Mahalle Muhtarı Sefer Muhammed Erdem de böylesine bir çalışmanın ilçeye kazandırılmasının sadece mahalle açısından değil, tüm ilçe halkı açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti. İlçedeki diğer çalışmalarla birlikte Ceylanpınar'da sosyal yaşamın giderek daha da iyileştiğini sözlerine ekleyen Muhtar Erdem "Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Ceylanpınar'ın adına yakışır bir çalışma ortaya çıktı. Bu yeşil alan sayesinde mahallemiz artık bir başka güzel oldu" dedi.