Ceylanpınar EĞİTİM SEN, Dünya Ana Dil Günü?nü Kutladı

Ceylanpınar Eğitim Sen İlçe Temsilciliği, 21 Şubat Dünya Anadili Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada Dünya Anadil Günü kutlanırken, farklı anadiller ve kültürlerin özgürce yaşaması ve gelişmesinin önünde ki bütün yasal ve fiili engelleri

EĞİTİM 23.02.2014 17:25:51 2229 0
Ceylanpınar EĞİTİM SEN,  Dünya Ana Dil Günü?nü Kutladı
Ceylanpınar’da Eğitim Sen İlçe Temsilciliği Dünya Anadil Günü, Meslek Liselerinde Beden Eğitimi Dersinin kaldırılması ve Eğitimde ki kadrolaşmaya dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Gazi Caddesi üzerinde bulunan Eğitim Sen İlçe Temsilciliği binası önünde yapılan açıklamaya Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra Ceylanpınar Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. İlçe Temsilciliği adına açıklamayı ilçe yöneticisi Abdurrahman Çelik yaptı. Dünya Anadil Günü kutlandığı açıklamada farklı anadiller ve kültürlerin özgürce yaşaması ve gelişmesinin önünde ki bütün yasal ve fiili engellerin kaldırılması talep edildi.

"Eğitim biliminin temel ilkesi anadilinde eğitim"

Çelik açıklamanın devamında "Eğitim biliminin temel ilkesini oluşturan 'anadilinde eğitim' taleplerinin kaba milliyetçi, ırkçı, şoven duygu ve tepkilerle karşılandığı bir ortamda, Türkçe dışındaki anadillerinin varlığına ve öğrenilmesine karşı çıkmak, bir yönüyle eğitim biliminin en temel ilkesine karşı çıkmak anlamına gelmektedir. Kamusal, demokratik, bilimsel ve laik eğitimin ayrılmaz bir parçası olan farklı anadiller üzerinde ki sınırlamalara artık son verilmeli, her bireyin küçük yaşlardan itibaren kendi anadilini öğrenmesi ve eğitim almasının önünde ki bütün engeller kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Meslek Liselerinden beden eğitimi derslerinin kaldırılması uygulamasından derhal vezgeçilmesi gerektiğini belirten Çelik, TBMM'ye sunulan ve kamuoyunda "dershane tasarısı" olarak bilinen tasarının Eğitim yöneticilerinin tasfiyesi ve eğitimde kadrolaşmaya yönelik bir tasarı olduğuna dikkat çekerek bu kanun taslağına karşı başta eğitim sendikaları ve tüm kesimlerin ortaklaşarak mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Katılımcıların antidemokratik uygulamalara sembolik "kırmızı kart" çıkarılıp, "düdüklü protesto" yaptığı açıklama olaysız sona erdi.