Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ?Kitap Okuma Bahçesi? Açtı

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?nde 130 bin kitap ile ?Kitap Okuma Bahçesi? açıldı.

EĞİTİM 21.06.2018 18:22:31 1524 0
Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ?Kitap Okuma Bahçesi? Açtı

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, kitapla ve kütüphanelerle olan bağımızın kuvvetli bir şekilde artarak devam etmesi temennisinde bulunarak  "Köklerimizi istikbale taşımak ve bizi millet yapan değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için en önemli araç kitaplar ve kütüphanelerdir. Kütüphanelerimiz bizim için yalnızca okuma yazma ve çalışma mekânı değil, aynı zamanda bir sosyalleşme mekânı, dostluk, kültür sanat ve eğitim merkezi denizli escorttır. Zamanın ruhunu yakalayan kütüphaneleri inşa ettiğimiz sürece kütüphanelerimiz hep ilgi görecek. Bilgi çağını yakalamak, okuyan araştıran düşünen çalışkan nesiller yetiştirmek çok önemli. Okuyan toplum, güçlü, gelişmiş toplumdur. Kütüphaneler gelişmişliğin göstergesidir” diye konuştu.


Bütün kötülüklerin anası olan cehaletin okuma ile giderilebileceğinin altını çizen Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Kuran-ı Kerim’in ilk ayetindeki evrensel mesajın ise, okumak olduğunu söyledi. Kılıç, içinde kütüphanesi olmayan bir şehrin asla medeni bir şehir olamayacağını kaydettiği konuşmasının son bölümünde açılışı yaptığı Kitap Okuma Bahçesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri sabah mesai başlangıcında yarım saat kitap okuduktan sonra görevlerine başladıklarını ve personelin ardından halka 24 saat açık olduğunu belirtti. Kılıç, kitap okuyanlara ayrıca ücretsiz çay dağıtımı da yapıldığını ifade etti.