Ceylanpınar Kaymakamı Çenet, Bingöl Vali Yardımcılığı?na Atandı

Resmi Gazetenin bugünkü nüshasında İçişleri Bakanlığı kararnamesi yayınlandı. Buna göre Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet Bingöl Vali Yardımcılığı?na atandı. Ceylanpınar Kaymakamlığı?na da Tokat Artova Kaymakamı Musa Sarı atandı.

GÜNCEL 20.07.2013 11:48:35 4920 0
Ceylanpınar Kaymakamı Çenet, Bingöl Vali Yardımcılığı?na Atandı
Şanlıufa ilçelerine yeni Kaymakamlar
Buna göre Haliliye ilçesine Sultangazi ilçesi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya atandı. 51 yaşında olan Çelikkaya aslen Manisalı. Daha önce Gaziantep ve Elazığ'da da görev yapan Kaymakam Çelikkaya uzun yıllar sonra ilk kez doğuya geliyor.
Eyyübiye İlçesine Bilecik'in Bozüyük ilçe Kaymakamı Oktay Kaya geliyor. Doktor ünvanına sahip Kaya,41 yaşında. Daha önce Kilis'te Vali yardımcılığı yapan Kaymakam Kaya, Maliye Ana bilim dalında Doktora yapmış. Çankırılı olan Oktay Kaya evli 2 çocuk babası.
Karaköprü İlçesine atanan Afyonkarahisar Dazkırı Kaymakamı Mustafa Kutlu ise 36 yaşında. Aslen Rizeli olan Kaymakam Kutlu, daha önce Siirt'in Şirvan ilçesinde görev yapmış.
Şanlıurfa'da uzun yıllardır Vali Yardımcısı olarak görev yapan Bahri Tiryaki Aydın, Germencik Kaymakamlığına, Erdoğan Kanyılmaz Manisa Saruhanlı Kaymakamlığı’na, Şaban Erdoğan ise Kaynaşlı Kaymakamlığı’na atandı. Giden 3 Vali Yardımcısının yerine Düzce Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz Şanlıurfa'ya geliyor. Suruç Kaymakamlığı’na ise Erzincan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi getirildi.
Şanlıurfa'da 7 olan Vali yardımcısı sayısı 2 yıl aradan sonra tekrar 5'e düştü.

 

 Ceylanpınar’ın yeni Kaymakamı Musa Sarı kimdir?
01.06.1979 tarihinde Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlkokulu Kadirli Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda, Ortaokul ve Lise öğrenimini Kadirli Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Sarı, 2001yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 2002 yılında vatani görevini yerine getirdi. 29 Temmuz 2004 te kaymakamlık mesleğine girerek İçişleri Bakanlığının hazırladığı staj evrelerini çeşitli il ve ilçelerde tamamladı. İngiltere nin Exeter Şehrinde yurtdışı stajını tamamladıktan sonra Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapmış olan Sarı, 16.03.2007-07.08.2009 tarihleri arasında Adana-Saimbeyli Kaymakamlığı, 25.08.2009-05.09.2011 tarihleri arasında Bitlis-Mutki Kaymakamlığı görevinde bulunmuş ve 17.09.2011 tarihinde Tokat/Artova görevine başlamıştır. Orman mühendisi Emine Sarı ile evli olan Musa Sarı, iyi düzeyde İngilizce bilmekte ve çeşitli spor dallarına da ilgi duymaktadır.