Ceylanpınar Kaymakamı Koltuğunu Öğrencilere Bıraktı

Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle koltuğunu Pınar İlk Okulu öğrencilerine bıraktı.

EĞİTİM 22.04.2015 17:53:12 5254 0
Ceylanpınar Kaymakamı Koltuğunu Öğrencilere Bıraktı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında Pınar İlk Okulu öğrencileri ve yöneticileri, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe’yi makamında ziyaret etti. Kaymakam Karatepe, ilçede bir ilki gerçekleştirerek öğrencileri okuldan resmi makam aracı ile aldırarak makama getirerek koltuğunu devretti.  Kendisine ziyarete gelen öğrencileri makam koltuğuna oturtan Kaymakam Karatepe, tüm çocukların gününü kutladı.

Karatepe yaptığı açıklamada “ Mustafa Kemal Atatürk ’ün kurduğu, korunması ve yaşatılması için de, Türk Milleti’ne emanet ettiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıldönümünde, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması sebebiyle çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bunun için de, çağın bilim ve teknolojisinin temeli olan eğitim kurumlarımızın sayısını arttırmak, çağın bilim ve teknolojisiyle donatmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, çocuklarımızı çok iyi şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Her 23 Nisan’da olduğu gibi bu 23 Nisan’da da bir öğrenci temsilen Kaymakam koltuğuna oturdu. Pınar İlk Okulu 4.Sınıf öğrenci temsilcisi Ali Hakan Bediz 23 Nisan Kaymakamı oldu. Ziyarete Pınar İlk Okulu Müdürü Abdulbaki Özbek, Sınıf Öğretmeni Burcu Akdağ, 3. Sınıf öğrencisi Melis Göllü, 1. Sınıf öğrencisi Damla Şener ile basın mensupları katıldı.

Kaymakam Karatepe’nin makam koltuğuna oturan Pınar İlk Okulu 4.Sınıf öğrenci temsilcisi Ali Hakan Bediz, ilçedeki sorunlar için İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü arayarak talimat verdi. Yeni Kaymakam Ali Hakan Bediz ''İlçemizin her yanına fidanlar dikerek daha çok yeşil alanlar oluşturmalıyız. Okul bahçelerine ve mahallelerimize çocuk parkları yaparak arkadaşlarımızın boş zamanlarını sporla geçirmelerini sağlamalıyız'' şeklinde konuştu. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ise;” Artık makam sizin, sorumlulukta, çözümde sizde” diyerek öğrencilerle uzun süre sohbet etti.

Pınar İlk Okulu Müdürü Abdulbaki Özbek’in okul adına İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe’ye ilçe ve okulu tanıtan dergi ile Türk Bayrağı hediye etmesinde sonra, Kaymakam Karatepe ise çocuklara hediyeler takdim ederek, ziyarete gelen misafirlerini Hükümet Konağı çıkışına buca escort eşlik etti.