Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunda Koyunlar ``Meeee`` Dedi

Tartışmaların odağındaki Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunun Son hali içler acısı.

EĞİTİM 28.03.2016 11:05:09 1481 0
Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunda Koyunlar ``Meeee`` Dedi

Tartışmaların odağındaki Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunun bahçesi koyun otlatma alanı oldu.

Tartışmaların odağındaki Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunun Son Hali içler acısı. koyun otlatma alanı oldu. 2 yıl önce büyük bir tören ve üst düzey katılımla açılışı yapılan ancak bir türlü açılamayan Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunun modern binasının bahçesinde bu aralar beklenmedik misafirler dolaşıyor.

Tartışmaların odağındaki bina ile ilgili geçtiğimiz günlerde kamuoyunun yoğun baskılarından sonra Harran Üniversitesi yönetiminden açıklama gelmişti.
Öğretim üyesi olmadığı için açılamadığı belirtilen açıklamada Meslek Yüksek Okulunun modern binası geçici bir protokolle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmişti.
Binanın fiziki yapısının bozulmaması için farklı alanlarda değerlendirilmesi beklenen modern binanın bahçesinde çekilen fotoğraflar binanın daha çok koyun otlatmaya yarar bir alana dönüştüğünü gösteriyor.
Benzer görüntüler yaklaşık 10 yıl önce o zaman köy şimdi ise kırsal Mahalle olarak geçen Muratlı’da çekilmişti.
1980’lerde yapılan ve dönemin şartlarına göre modern ve büyük bir binanın okul ve yurt olarak kullanılması beklenirken 20 yıl boyunca açılışı yapılmayınca okulun bahçesi koyun otlatma alanı okulun sınıfları da ahıra dönüşmüştü.
Vatandaşlar,  Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulunda son çekilen fotoğraftan sonra ilçeye Sosyal ve ekonomik olarak katkı sağlayacak okulun aynı akıbeti yaşamaması için yetkililerin konuya daha fazla duyarlı olması gerektiğini, büyük yatırım sonucu ilçeye kazandırılan okulun kaderine terk edilmemesi gerektiğini ifade ettiler.