Ceylanpınar, Misafirperverliğini Gösteriyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yaklaşık 4 yıldır Ceylanpınar?da barınan Suriyeli Mültecilere Ceylanpınar halkı misafirperverliğini göstermeye devam ediyor.

YEREL 21.08.2014 15:16:21 1631 0
Ceylanpınar, Misafirperverliğini Gösteriyor
Ülkelerinde yaklaşık 4 yıl önce başlayan iç savaştan kaçan Suriyeliler de Türkiye'deki birçok kentin yanı sıra Ceylanpınar’a sığınmayı tercih etti. Çadır ve konteyner kentlere yerleştirilenlerin dışında kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdüren binlerce Suriyeliye ilçedeki hayırseverler destek veriyor. Türkiye'deki en fazla Suriyelinin bulunduğu Ceylanpınar, şu ana buca escort birkaç küçük olayın dışında ciddi bir huzursuzluğun yaşanmaması ev sahibi Ceylanpınarlılar’ı sevindiriyor.

“Kardeşlerimize yardımlarımızı sürdüreceğiz”

Ceylanpınar’da faaliyet gösteren bir çok sivil toplum örgütleri ilçelerine sığınan Suriyeli mültecilere yardım ederek  misafirperverliklerine devam ediyor. İlçede yaptığı yardım faaliyetleriyle tanılan  Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar-Der)  Yardım Komisyonu Başkanı Mahmut Demirel, “Yaklaşık 4 yıllıdır ülkelerindeki iç savaştan dolayı memleketimize gelen Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz inşallah. Buhârî, Mezâlim de geçen bir hadisi Şerifte Peygamber efendimiz (S.a.v) bu sözünü şiar edinerek, ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez; onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamette onun bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslümanın ayıbını örterse, Allah da kıyamette onun bir ayıbını örter.’ Kardeşlerimize gücümüz nispetinde yardım etmeye devam edeceğiz İnşallah” dedi. 

Haberceylanpınar