Ceylanpınar Müftüsü muhtarlarla bir araya geldi

Ceylanpınar Müftüsü, Mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, camilerin daha kullanışlı hale getirilmesi, israfın önlenmesi için bilgi alış verişinde bulundu.

YEREL 26.03.2015 17:52:34 1455 0
Ceylanpınar Müftüsü muhtarlarla bir araya geldi
Ceylanpınar Müftüsü Üsame Anlağan Zahiriye Camisi konferans salonunda, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, Camilerin daha kullanışlı hale getirilmesi, elektrik sarfiyatını minimum düzeye indirilmesi için mahalle ve köy muhtarlarıyla fikir alış verişinde bulundu. Elektrik ve su israfını önlemek için cami cemaatinin duyarlı olması gerektiğini belirterek devletin ısı ve aydınlatma giderini karşılamadığını belirtti.

Ceylanpınar’a 2 Yeni Cami

Muhtarlarla bir araya gelen Anlağan, ilçede yaptığı faaliyetlerle ilgili muhtarlara kısa bilgi verdi. Köylerde Kur’an öğretici kurslarının açıldığını, yeni yapılacak olan Hz Ebubekir Cami ve Ulu Caminin yeniden yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. İlçede Kız Kur’an kursu var, erkek Kur’an kursu olmadığını ifade eden Anlağan, “ilçemizde kız Kuran Kursu var ancak erkeklere yönelik Kur’an Kursu ve hafızlık kursları yok bunların açılması için özel gayret edelim.”ifadelerini kullandı.

Saraççeşme’de Kutlu Doğum Ziyafeti

Kutlu Doğum çalışmalarıyla ilgili muhtarlarla görüş alış verişinde bulunan Anlagan, ilçede Hz Muhammed’in (s.a.v) veladet kandili münasebetiyle köylerde  ‘Kutlu Doğum Ziyafeti’ verileceğini söyledi. Muhtarlar arasında yapılan istişare neticesinde Saraççeşme Köyünde Kutlu Doğum Ziyafeti verileceği kararlaştırıldı.

Kaynak: Haberceylanpınar