Ceylanpınar Olayı İçin Urfa Milletvekillerinin Yapamadığını, Antalya Milletvekili Yaptı

Şanlıurfa Milletvekillerinin duyarsız kaldığı Ceylanpınar olayına, İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM?ye önerge sunarak duyarlılık gösterdi.

YEREL 25.07.2019 10:29:31 2081 0
Ceylanpınar Olayı İçin Urfa Milletvekillerinin Yapamadığını, Antalya Milletvekili Yaptı

Ceylanpınar’da Suriye sınırından atılan roketin bir eve düşmesiyle 5 kişinin yaralandığı olay TBMM’ye taşındı. Şanlıurfa milletvekillerinin sadece ziyaret gerçekleştirdiği Ceylanpınar olayını Antalya Milletvekilinin TBMM’ye taşıması vatandaşların tepkisine yol açtı.

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, yaşanan patlama sonrası hastaneye kaldırılan yaralıların Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yeterli sayıda kardiyolog, beyin cerrahı ve anestezi uzmanı olmadığı için tedavilerinin tam yapılamadığı bilgisinin kendisine ulaşmasıyla konunun takipçisi oldu.

İyi Parti Vekili Bahşi konuyu TBMM’ye taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sunduğu önerge’de; ”22 Temmuz 2019 akşamı Ceylanpınar’a Suriye tarafından yapılan roket atışlarında, 5 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlar Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Tarafımıza bölgeden gelen bilgilere göre, Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yeterli sayıda kardiyolog, beyin cerrahı ve anestezi uzmanı olmadığı yönündedir”

Bu bağlamda;  Her an atılan bu roketlerle hayatları tehlike altında olan bölge insanımızın tedavi için Ceylanpınar Devlet Hastanesi ve diğer bölge hastanelerinin doktor ve donanım ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışmanız var mı?

Vekil Bahşi bir diğer önergesini ise Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’a sundu. Vekil Bahşi önergede;

1- Suriye tarafından ülkemize yönelen kaç saldırı olmuştur? Kaç roketatar mermisi, kaç havan mermisi veya benzeri mühimmat ülkemiz sınırları içine atılmıştır?

2- Suriye tarafından gerçekleştirilen saldırılarda kaç kişi hayatını kaybetmiş, kaç kişi yaralanmıştır?

3- Ülkemize yönelik bu saldırılarda kullanılan mühimmatların menşeleri belirlenmiş midir? Belirlenmiş ise bunlar hangi ülkededirler?

4- Roket ve diğer mermi ve mühimmatları önlemek amacıyla sınırımızda bir alarm ikaz sistemi ve gelen roketleri engelleyici bir füzesavar sistemi yok mudur? Yoksa bu ihtiyacın giderilmesi yönünde ne tür çalışmalar yapılmıştır? sorularını kendisine iletti.