CEYLANPINAR ŞAMPİYONA YAKIŞIR KARŞILAMADA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Ceylanpınar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında oynayan Umutcan Dolaşan?ın ilçeye gelişi için görkemli bir karşılama hazırlandı.

GÜNCEL 19.06.2017 11:33:15 3119 0
CEYLANPINAR ŞAMPİYONA YAKIŞIR KARŞILAMADA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Geçtiğimiz günlerde Kanada’nın Toronto şehrinde yapılan tekerlekli sandalye basketbol Dünya Şampiyonasında ikinci olan U23 Milli Takımda oynayan Umutcan Dolaşan dün gece saatlerinde baba ocağına denizli escort. İlk karşılama Şanlıurfa GAP Havalimanında oldu. Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Taş ve Ceylanpınar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenörü Metin İdoğ tarafından havalimanında karşılanan Umutcan’a sürpriz ilçe girişinde yapıldı.

Umutcan’ın evinin bulunduğu Adnan Menderes Mahallesinde bir araya gelen ailesi onlarca yakını ve arkadaşları burada davul zurna eşliğinde halay çekerek Türkiye Milli takımı lehine slogan attılar. Daha sonra uzun bir araç kuyruğu ile ilçe girişi olan Kepez mevkisine gelen kalabalık burada da uzun bir süre halay çekerek Umutcan’ın gelmesini bekledi. Gece 23.30 gibi ilçeye giriş yapan Umutcan karşılamayı görünce gözyaşlarına boğuldu.

Annesi, babası ve kardeşlerine sarılıp uzun süre gözyaşı döken Umutcan Dolaşan’ı taşıyan araç ile birlikte yaklaşık 30 araçlık bir konvoy trafik ekiplerinin öncülüğünde ilçe turu attıktan sonra Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübüne geçildi. Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Umutcan Dolaşan 2009’da tekerlekli basketbol sporuna başladığında başta babası olmak üzere Mehmet Taş ve Metin İdoğ’un büyük desteklerini gördüğünü, Milli takımda görev alıp böyle bir başarıya ortak olmasındaki en büyük payı bu insanlara borçlu olduğunu söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Umutcan Dolaşan, engelli bireylere fırsat ve imkan verilmesi durumunda büyük başarılara imza atacak yeteneğe sahip olduklarını söyledi. Böylesi bir karşılamayı beklemediğini de söyleyen Umutcan emeği geçen herkese teşekkür etti.