Ceylanpınar, Savaş Mağdurlarına Her Dönem Kucak Açıyor

Misafirperver özelliğiyle bilinen Ceylanpınar, ülkelerinde yaşanan iç savaşlardan kaçan mağdurlara ev sahipliği yapıyor.

YEREL 20.08.2014 11:26:20 4203 0
Ceylanpınar, Savaş Mağdurlarına Her Dönem Kucak Açıyor
Yıllardır misafirperver özelliğiyle bilinen Ceylanpınar; Afganistan, Suriye ve Irak'ta yaşanan iç savaştan kaçan sığınmacılara ev sahipliği yapıyor.Türk, Kürt, Arap ve Afganların yıllarca hoşgörü içinde kardeşçe yaşadıkları Ceylanpınar, ülkelerindeki iç savaştan kaçanların da sığındığı liman oldu.

Ceylanpınar, 32 yıl önce Afganistan'daki iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınan Afganlara kapılarını açtı. Kenan Evren döneminde Ceylanpınar’daki Evrenpaşa Mahallesi'ne yerleştirilen yaklaşık 2 bin Afganlı zamanla ilçedeki vatandaşlarla bütünleşti. Düğünlerine ve cenazelerine katıldıkları komşularının sevinçlerine ve acılarına ortak Afganlar, ikinci vatanları konumundaki Türkiye'de yaşamlarını sürdürüyor.

ÇADIR VE KONTEYNER KENT

Ülkelerinde yaklaşık 4 yıl önce başlayan iç savaştan kaçan Suriyeliler de Türkiye'deki birçok kentin yanı sıra Ceylanpınar’a sığınmayı tercih etti. Çadır ve konteyner kentlere yerleştirilenlerin dışında kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdüren binlerce Suriyeliye ilçedeki hayırseverler destek veriyor. Türkiye'deki en fazla Suriyelinin bulunduğu Ceylanpınar, şu ana buca escort birkaç küçük olayın dışında ciddi bir huzursuzluğun yaşanmaması ev sahibi Ceylanpınarlılar’ı sevindiriyor.