Ceylanpınar Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Ceylanpınar ?da silahlı bir grupla çıkan çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Berat Sağırkaya?nın cenazesi memleketi Niğde`ye, 21 yaşındaki Adem Dövüşken?in ise Hatay?a uğurlandı.

YAŞAM 22.07.2014 13:11:05 5608 0
Ceylanpınar Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı
Çatışmada ağır yaralanarak hastanede hayatlarını kaybeden asker Berat Sağırkaya Niğde’yi, Adem Dövüşken ise Hatay’ı yasa boğdu.

Ceylanpınar sınırında bir grup kaçakçı ile girdikleri silahlı çatışma sonucu şehit olan Piyade Er Adem Döğüşken'in cenazesi Hatay'a gönderildi.  Döğüşken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak ambulansla 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından helikopterle memleketi Hatay'a gönderildi.

Çatışmada ağır yaralanarak helikopterle Gaziantep'e getirilen asker Berat Sağırkaya da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Acı haber Niğde'ye yasa boğdu.

Vali İzzettin Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı diledi. Saldırının kimler tarafından yapıldığının sorulması üzerine Küçük, şöyle konuştu:  "İlk değerlendirmeler kaçakçı olabileceği yönünde. Şu anda askeri birliklerimiz ve yetkililerimiz bu hususla ilgili çalışma yapıyor. Net bilgi almak için eldeki bilgiler değerlendiriliyor. Onlarla görüştükten sonra daha sıhhatli bilgilere sahip olacağız." dedi.

Ateş açan gruptakilerden ölü veya yaralı olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Küçük, "Gelen ilk bilgilere göre sayı çok ancak daha sıhhatli bilgiyi gün içeresinde paylaşacağız" şeklinde cevap verdi.