Ceylanpınar TİGEM?de Sulanan Tarım Alanları 4 Kat Arttı

TİGEM Genel Müdürlüğü?nün gelenekselleşen Müdürler Toplantısı, Genel Müdür Mehmet Halis Bilden?in başkanlığında genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve işletme müdürlerinin katılımıyla, Genel Müdürlük Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

YEREL 27.10.2014 08:46:11 4335 0
Ceylanpınar TİGEM?de Sulanan Tarım Alanları 4 Kat Arttı
TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda daire başkanlıkları, sorumluluk alanları ve çalışmaları hakkında sunumlar yaptılar. Sunumlarla paralel devam eden tartışmalarda ise işletme müdürlerinin karşılaştıkları sorunlar, çözüm önerileri ve alınması gereken önlemler dile getirildi.

Başta Ceylanpınar İşletmesi olmak üzere, TİGEM genelinde sulanan tarım alanlarının son 5 yılda 4 kat artırıldığına dikkat çeken Genel Müdür Mehmet Halis Bilden, sadece sulanan alanların artırılmadığını, geçmişte vahşi sulama yöntemleri kullanılırken bugün bu sistemlerin tamamının modern ve basınçlı sistemlere dönüştürülmüş olduğunu dile getirdi. Teknoloji ile entegre hale getirilmiş tarım uygulamalarının ayrı bir kültür ve bilgi birikimi gerektirdiğini ifade eden Bilden, sulu alanlardaki artışa bağlı olarak ekilen alanların da arttığını, geçmişte 2 yılda bir ürün alınan işletmelerimizde artık yılda iki ürün alabildiğimizi söyledi. Sadece sulamada değil, mekanizasyonda da tüm işletmelerimizin son teknolojilere kavuştuğunu ifade eden Bilden, "Geçmişte bir traktör arızalandığında herhangi bir işletme müdürü tamirini yapabilirdi. Oysa bugün herkesin kendi alanında uzmanlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Muhakkak ki bu yenilikler, kullanmaya alışkın olmayanlar açısından başlangıçta ufak sorunlara yol açabilir. Fakat zaman içerisinde bu yöntemler kendi kültürünü oluşturacaktır. İlgili dairelerimiz, personellerinin eğitimlerini asla ihmal etmemelidir. En büyük yatırımımız, eğittiğimiz ve bu sektöre kazandırdığımız personelimizdir " şeklinde konuştu.

TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, yurtdışındaki gelişmelerin sadece yöneticiler düzeyinde değil, çalışanların her kademesinde daha dikkatli takip edilmesi gerektiğini vurgularken, Bakanlığın bünyesinde bulunan ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olan TAGEM'in Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunda temsil ediliyor olmasının önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekti.