Ceylanpınar TRT ŞEŞ?te Tanıtıldı

Ceylanpınar, Kürtçe yayın yapan TRT 6 televizyonunda tanıtıldı.

KÜLTÜR - SANAT 4.02.2014 08:10:25 3800 0
Ceylanpınar TRT ŞEŞ?te Tanıtıldı
TİGEM bahçesinde canlı olarak çekilen tanıtım programına konuk olarak İlçe Kaymakamı Musa Sarı, TİGEM Müdürü Bayram Maviş, Telhamut Mülteci Kamp Müdürü Abdulkadir Genç ve Pınar İlkokulu Müdürü Abdulbaki Özbek katıldı.

TRT 6 ekranlarında Ali Karademir tarafından hazırlanan ve sunuma Bajareme (Şehrimiz) isimli programda canlı olarak ilçe hakkında her yönü ile sohbet edilip, Suriyelilerle birlikte yaşamaya dair hususlar masaya yatırıldı, şehir merkezi ve TİGEM arazisi ile çeşitli çalışmaların görüntüleri yayımlandı.

Programda konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı, iklimi gibi insanın da sıcak olan, ceylanların diyarı, dünyanın en büyük çiftliğinin bulunduğu Ceylanpınar’ımızın herkesin gelip görmesinin gerektiğini söyledi. Sarı, Suriye sınırındaki Rasulayn şehrinde yaşanan çatışmalardan dolayı sıkıntılı günler yaşadıklarını, bu alsancak escortle beş vatandaşımızın hayatını kaybettiklerini ve çok sayıda yaralının bulunduğunu, bunlardan dolayı üzüntülerini belirtti.

Kaymakam Sarı,  çatışmaların son bulmasıyla sıkıntılı günlerin geride kaldığını, bunun dışında Ceylanpınar hiçbir zaman asayiş olayları ile gündeme gelmediğini ifade etti.