Ceylanpınar ve Akçakale?ye Cizre Modeli mi Geliyor?

PKK?nın elaman ve sevkiyat sağlamasının önüne geçilmek için Cizre modelinin Şanlıurfa?nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde de uygulanacağı bildirdi.

GÜNCEL 7.09.2015 12:35:09 1625 0
Ceylanpınar ve Akçakale?ye  Cizre Modeli mi Geliyor?
Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) PKK'ya bağlı militan ve silahlarının bölgeden temizlenmesini içeren "süpürme" harekâtı kararları kapsamında önceki gün Cizre'de 5 bin polis ve jandarmanın katılımıyla geniş kapsamlı bir operasyon yapıldığı öğrenildi. "Şehir operasyonu" kod adıyla düzenlenen süpürme harekâtının genişleyerek devam edeceği bildirildi. Cizre'de izlenen yöntemin 20 ilçede daha devreye sokulacağı öğrenildi. Örgütün hem eleman hem de silah sevkiyatına darbe indirilmesinin hedeflendiği Şehir Operasyonu’nun Silopi, Uludere, İdil, Nusaybin, Kızıltepe, Silvan, Hazro, Lice, Sur, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova, Beytüşşebap, Akçakale, Ceylanpınar, Doğubayazıt, Eruh, Pervari, Güroymak ve Varto ilçelerinde de uygulanacağı ileri sürülüyor.
1 KASIM ÖNCESİ GÜVENLİK SAĞLANACAK
Sabah Gazetesinin haberine göre Güvenlik güçleri, YDG-H üyelerinin mesken edindikleri hücre evlerini tek tek basıp imha edecek. İçindeki silahlara el koyup hendekleri kapatacak. Ardından ilçe emniyet müdürlüğü, semt karakollarının yanı sıra seyyar güvenlik noktaları oluşturularak kamu düzeni eksiksiz bir şekilde sağlanacak. Güvenlik koşullarının sağlanmasıyla birlikte 7 Haziran'da halkın iradesine ipotek koyan örgütün şehir içindeki gençlik yapılanması olarak adlandırılan YDG-H üyelerinin pasifize edilecek.