Ceylanpınar Yine Savaş Alanına Döndü

Ceylanpınar?da yapılan seçimi protesto etmek için toplanan grup ile polis yine karşı karşıya geldi, ilçe savaş alanına döndü.

GÜNCEL 1.04.2014 19:25:48 6510 0
Ceylanpınar Yine Savaş Alanına Döndü
Ceylanpınar’da 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin 754 oy farkıyla BDP’nin elinden aldığı seçimde hile ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle binlerce kişi Hükümet Konağı önünde protesto yaptı.

Ceylanpınar'da geçen pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından resmi sonuçlara göre belediye başkanlığını AKParti adayı Menderes Atilla kazandı. Bu sonucun ardından mevcut başkan ve BDP adayı İsmail Arslan ile parti yöneticileri, seçimlerde ve sayımda usulsüzlük yapıldığını, bazı okullarda yanmış oy pusulaları bulunduğunu söyleyerek İlçeSeçim Kurulu'na  itirazda bulundu.

İtirazın ardından Ceylanpınar Hükümet Konağı önünde eylem yapan BDP’li grup, polislerin dağılın uyarılarına uymayınca arbede yaşandı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Müdahalenin ardından yüzlerce kişi atılan gazlardan etkilenerek fenalık geçirdi. Polise taş atan göstericilerden onlarcası gözaltına alınırken, ilçede güvenlik güçleri önlemini artırdı.
 


ceylanpınar'da müdahale2 paylaşan: ceylanpinargazetesi