CEYLANPINAR BELEDİYE BAŞKANI KAHRAMAN'DAN TABELLA AÇIKLAMASI

.

YEREL 10.05.2024 10:09:00 325 0
CEYLANPINAR BELEDİYE BAŞKANI KAHRAMAN

Ceylanpınar Belediyesi,belediye tebaalısında bulunan T.C yazısının kaldırıldığı iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Son günlerde sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Ceylanpınar belediyesi'nin belediye tebaalısında bulunan T.C yazısını kaldırdığı iddia edildi.

Gündeme bomba gibi düşen iddia vatandaşların tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı Avukat Uğur Kahraman iddiaları yalanladı.

Kahraman, T.C yazısının hala kaldırılmadığını Belediye’nin tepesinde durduğunu ifade etti.

İddianın art niyetten başka bir şey olmadığını da söyleyen Uğur Kahraman, “Kısa bir süre önce objektiflikten uzak sadece ismen gazeteci olan ve demokrasiden uzak zihniyeteki bir kesim tarafından bizlerin Ceylanpınar Belediyesi tabelasından T.C. yazısını kaldırdığımıza yönelik bir algı yaratma telaşına girmişti.

Oysaki; bizleri ayrıştırmak ile suçlayan bu zihniyetlerin aksine bizlerin birleştirme niyetinde olduğumuzu hiçbir zaman anlamayacalardır.

Bizler  bir dilde yazılan tabelayı bu bölgede yaşan bütün halkların belediyesi olacağız mesajıyla üç dilde  yazarak değiştirdik.

T.C. Yazısını kaldırdığımız iddiası ise, algı yaratarak ayrıştırılmak istenen art niyetten başka bir amaç gütmemektedir. 

Çünkü fotoğrafta görüldüğü gibi belediyemizin tepesinde T.C. yazısı hala yerinde durmaktadır.

Bilinmesini isteriz ki, bizim T.C yazısı ile hiçbir sorunumuz olmadığı gibi, bizler Türkiye Cumhuriyeti  yasalarına ve hukukun üstünlüğüne inandığımızdan bu ülkeyi bize karşı algı yaratmak isteyenlerden daha çok seviyor ve kolluyoruz.

Bu anlayış ile bu belediye bu bölgede yaşayan bütün halkların belediyesi olduğunu tekrar vurguluyor ve  diyoruz ki; Ceylanpınar Belediyesi, Şaredariya Serêkaniyê,  بلدية رأس العين  halkların belediyesidir” dedi.