Ceylanpınar Belediyesi’ne 2 Milyon TL Hibe Destek

Şanlıurfa Milletvekilleri Doç. Dr. Halil Özşavlı, Ahmet Akay ile Ceylanpınar Belediye Başkan Feyyaz Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

YEREL 28.06.2020 16:56:00 1720 0
Ceylanpınar Belediyesi’ne 2 Milyon TL Hibe Destek

Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Viranşehir Sanayi Bölgesinin yatırımcılara cazip hale getirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan 10 fabrikaya kapalı alan talebinde bulundu. Kurum Viranşehir OSB’de istihdamı artırmak amacıyla edilen 10 fabrika için kapalı alan talebine yeşil ışık yaktı. Bakan Kurum’dan onay alan proje ile Viranşehir Organize Sanayi Bölgesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulacak 10 adet kapalı alan inşa edilerek yatırımcılara kira karşılığında verilecek.

CEYLANPINAR BELEDİYESİ’NE DESTEK

Şanlıurfa Milletvekilleri Doç. Dr. Halil Özşavlı, Ahmet Akay ve Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’nun talepleri sonucunda Ceylanpınar ilçesine 1,5 milyonu parke taşı desteği olmak üzere 2 milyon TL hibe ile Ceylanpınar Millet Bahçesinin yapımı için destek alındı.

VEKİL ÖZŞAVLI GEÇEN YIL VİRANŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN İSTEMİŞTİ

31 Mart seçimlerinin ardından 12 Haziran 2019 tarihinde Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Viranşehir Belediyesi için 1 adet ekskavatör, 1 adet büyük çöp toplama aracı ve 1 adet yol süpürme aracı ile 500 adet çöp konteynırı için hibe sözü almıştı. Ayrıca Viranşehir için 2 buçuk milyon TL parke taşı desteği sözünün müjdesini Vekil Özşavlı kamuoyu ile paylaşmıştı. Vekil Özşavlı’nın talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından süreç içerisinde yerine getirildi. 1 adet ekskavatör dışında bütün hibeler Viranşehir Belediyesi’ne teslim edildi. 1 adet büyük çöp toplama aracı ve 1 adet yol süpürme aracı geçen hafta Viranşehir Belediyesine teslimi yapıldı. Yapılan son ziyarette Vekil Özşavlı daha önce sözü alınan hibeler içinde olan ve teslim edilmeyen 1 adet ekskavatörün durumu da Bakan Kurum’a soruldu. Vekil Özşavlı 1 adet eskavatörün teslimi ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini Bakan Kurum’a süreçle ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.