Ceylanpınar Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düşük gramajlı olan ekmeğe el koyarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı ve

Suç işleyen işletmelere yasal işlem başlatıldı.

YEREL 31.05.2022 14:26:00 737 0
Ceylanpınar Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düşük gramajlı olan ekmeğe el koyarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı ve

Ceylanpınar’da Fırınlara Ceza Yağdı Ekmekler İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

Ceylanpınar Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde ekmek fırınlarına yönelik denetim yaptı. Gerçekleştirilen denetimlerde eksik gramajdan dolayı işletmeler hakkında yasal işlem yapan ekipler, düşük gramajlı olan ekmeğe el koyarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Ceylanpınar Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde fırınlarda hijyenik kurallara uyulup uyulmadığının yanı sıra gramaj kontrolü yaptı. Zabıta ekipleri ekmek fırınlarına yönelik yaptıkları denetimlerde tarihi geçmiş gazlı içecek ve gramajı eksik ekmeğin olduğunu belirledi. Tarihi geçmiş gazlı içecek ve noksan gramajlı ekmeğe el koyan zabıta ekipleri, işletmeler hakkında "Kabahatler Kanunu" kapsamında cezai işlem uyguladı. Sağlıksız gıdaların satışını engellemek amacıyla denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, el konulan gazlı içecekleri imha etti. El konulan ekmekler ise Ceylanpınar ilçe merkezindeki ihtiyaç sahiplerine tek tek dağıtıldı.

Ceylanpınar Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Canpolat, "Ceylanpınar ilçe merkezinde ekmek üretim fırınlarında yapılan denetimlerde gramajı düşük olması nedeniyle el konulan ekmekleri ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Bazı ekmek fırınlarında ise yaptığımız denetimlerde satışı yapılan tarihi geçmiş gazlı içeceklere el koyarak imha ettik. Belediye Başkanımız sayın Feyyaz Soylu’nun talimatı doğrultusunda ilçe merkezinde halkımızın sağlığıyla oynayan ve haksız kazanç sağlayan işletmelere yönelik bundan sonra da denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.

haber merkezi.